Санкції проти окупанта: невидимі удари по гнилій імперії

Уже протягом трьох років діють санкції України, ЄС та США проти Росії. Безліч так званих «експертів» та самі росіяни «рвуть» на собі сорочки та заявляють, що економічні заходи стримування з боку західних країн не мають жодного ефекту. Багато українських патріотів вважають, що Захід робить мало і потрібно діяти більш жорсткіше. Та чи так це насправді?

Давайте зробимо невеличкий дискурс в історію. На початку 80-их років минулого століття США на чолі з президентом Рональдом Рейганом ввели жорсткі економічні санкції проти СРСР за їхню агресію в Афганістані та Польщі. Тоді в «совку» теж говорили, що їм американські санкції нічим не загрожують. У результаті, через катастрофічний обвал цін на нафту червона імперія припинила своє існування.

Що маємо тепер? Минуло три роки з часу анексії російськими окупантами і Криму і введення про ти них санкцій. Нині США не збираються їх скасовувати. Ба більше – йдеться про запровадження нових.

На даний час американські сенатори перебувають на межі двопартійної угоди щодо зміцнення санкцій проти Росії. Головна перешкода на шляху до угоди – розбіжності з приводу того, наскільки сильним повинен стати цей новий «удар».

Демократи мають намір законодавчо заборонити президенту США Дональду Трампу пом’якшувати існуючі санкції, а також ввести нові в зв’язку зі звинуваченнями у втручанні Росії у вибори.

Республіканці в цілому налаштовані більш обережно, хоча серед них є і ті, хто підтримує і розширення вже існуючих санкцій, і введення нових, як, наприклад, сенатор Ліндсі Грем.

«Будь-який конгресмен, який не хоче покарати Росію за те, що вона зробила, зраджує демократію», – заявив Грем. На його думку, аналогічну «зраду» зробить і Трамп, якщо відмовиться підписати законопроект в разі його схвалення Конгресом.

Читайте також  Буде відповідь: Експерт пояснив, як Путін спробує пoмстuтися за провал на фронті

ЄС теж не збирається скасовувати санкції проти агресора, допоки ті не виконаються взятих на себе зобов’язань. А це означає, що їх скасують лише після повного звільнення Криму та Донбасу.

Як впливають санкції на Росію? Вони поступово і впевнено душать її, валять на частини.

Екс-держсекртера США заявив, що Росія «заплатила величезну ціну» в результаті санкцій.

«Рубль різко впав, капітал виводиться, безробіття зростає – все через те, що Росія сама собі завдає шкоди», – наголосив держсекретар.

Його заяви збігаються із даними «Росстату», опублікованими наприкінці минулого року. Спостерігалося падіння ВВП і скорочення економіки. За перші десять місяців цього року ВВП впав на 0,7%, багато ключових показників серйозно погіршилися.

Щоб не говорили російські посадовці – Мородор (РФ) очікує така ж доля, як і СРСР. Від цього вони вже не втечуть. Тим більше, свою агресивну політику рашка не збирається зупиняти та приховувати. Як повідомляє «Прес-центр штабу АТО»:

«Зведення прес-центру штабу АТО за минулу добу станом на 06.00 годину 14 червня 2017 року. Ситуація в районі проведення АТО залишається складною. Впродовж минулої доби підконтрольні Росії незаконні збройні формування на сході України не припиняли вдаватись до збройних провокацій проти сил АТО. Особливо активно бойовики застосовували зброю проти українських захисників за темної пори доби. Вчора зафіксовано 52 факти порушення загарбниками режиму припинення вогню, з них 5 разів противник застосовував заборонені Мінськими угодами артилерійські системи. Окрім того, впродовж минулої доби ворожі артилерійські снаряди тричі влучали у житлові квартали прифронтових населених пунктів.

Приморський напрямок. На цій ділянці фронту вчора відбулось найбільше збройних провокацій з боку бойовиків – 22. Ще вночі окупанти вкотре обстріляли житловий сектор населеного пункту Ольгінка, внаслідок чого було знову пошкоджено будинки місцевих мешканців та деякі об’єкти інфраструктури.

Читайте також  В РФ вже почали шукати заміну Путіну: експерт назвав головних кандидатів на президентське крісло

Донецький напрямок. До вечора на цій частині фронту противник використовував лише піхотне озброєння, з якого бив по опорних пунктах сил АТО в районі Пісків, Авдіївки та Невельського. З настанням сутінок російсько-терористичні бандформування значно активізувались, особливо у передмісті Авдіївки та на Світлодарській дузі. До завершення доби кремлівські найманці здійснили декілька щільних обстрілів оборонних укріплень ЗС України в районі Авдіївки, Кам’янки та Луганського з мінометів калібру 120 та 82 мм, озброєння БМП, гранатометів та стрілецької зброї різних калібрів. Під час цих обстрілів бойовики знову випустили декілька мін по житлових кварталах Авдіївки. Луганський напрямок. Тут вчора вранці бойовики вчергове обстріляли наші оборонні укріплення в районі Новотошківського з мінометів калібру 120 й 82 мм. Пізніше проросійські озброєні банди відкривали вогонь з 82-мм мінометів поблизу Кримського, Новоолександрівки та Щастя. Також ворожі обстріли зафіксовані поблизу Донця, Станиці Луганської, Троїцького та Лобачевого, де бойовики відкривали вогонь по підрозділах сил АТО з гранатометів різних модифікацій та стрілецької зброї».

Олекса Довбуш спеціально для “Прикарпаття online”

За матеріалами:

http://www.bbc.com

http://korrespondent.net

http://patrioty.org.ua

https://www.facebook.com/ato.news

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: