Туркмен заявив у суді, що не вбивав студентку з Болгарії, а знайшов її вже мертвою

Сьогодні 14 червня в Івано-Франківському міському суді обирають міру запобіжного західу туркмену Єльдару, якого підозрюють у вбивстві студентки з Болгарії Дішлі Елі Зія, котра навчалася в Івано-Франківському медуніверситеті.

Раніше молодик до кримінальної відповідальності не притягався. І навчався разом із загиблою.
Єльдар заявив, що йому неприємно що його знімають. До слова у суді підозрюваний приховував обличчя закриваючи футболкою і комірцем сорочки. Його захисник  Тетяна Булін-Соколова заявила, що проти присутності у судовій залі преси.

Суд у клопотанні відмовив, оскільки для його задоволення немає підстав.>

Прокурор Сергій Боровик зазначив, що є ризик, зокрема переховування підозрюваного, оскільки йому інкримінується стаття за скоєння тяжкого злочину.

Наразі, встановлюються всі обставини вчинення злочину, пошук речових доказів, з допомогою яких був скоєний злочин, мовляв є ризик, що підозрюваний може їх переживати.

Також, прокурор захначає, що підозрюваний може впливати на свідків.

“Запобігти таким ризикам,-не можливо без застосування запобіжного заходу тримання під вартою”– зазначає сторона обвинувачення.

Захисник зазначила, що слідчі повинні були отримати дозвіл на затримання.

“Мій підзахисний дав покази і вони збіглися з показами свідків. Він згідний співпрацювати зі слідством, взяти участь у слідчому експерименті. Щодо характеристики особи: він добре навчається, староста групи, у нього укладений контракт на проживання в орендований квартирі на 5 років. Мій підозрюваний заперечує, що він спричинив їй черепно-мозкову травму. Повинен бути висновок експерта. Підзахисний стверджує, що потерпіла була у стані наркотичного сп’яніння, вона намагалась вилізити у вікно, падала у ванній і він її переніс на ліжко, а вранці виявив, що вона мертва на ліжку. Думаючи врятувати її, робив їй штучне дихання, ми знаємо, що від цього ламаються ребра. Враховуючи позицію Європейського суду та те, що на сьогодні нема доказів його причетності, прошу обрати міру запобіжного заходу у вигляді електронного браслету”,-зазначила захисник підозрюваного.

Читайте також  Семеро хлопців побили та зaрiзaли безпритульну жінку

Нагадаємо, Фіртка повідомляла, що тіло Дішлі Елі Зія було виявлено, 12 червня у ставку с. Світанок Рогатинського району у валізі.

Дівчина зникла 1 червня, до поліції повідомили 5 червня. За підозрою умисного вбивства у порядку ст.208 КПК затримано студента з Тукменістану, одногрупника потерпілої 1988 р.н.

Також, працівники поліції виявили закопаними у лісопосадці на Городенківщині, що за 50 км від обласного центру, особисті речі загиблої Дішлі Елі Зія: рюкзак, ланцюжок, телефони тощо.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.