Правоохоронці спіймали сутенерів, котрі намагалися вивезти українок на Кіпр

Бориспільська місцева прокуратура спільно з Управлінням боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, ГУ НП в Київській області та Бориспільським відділом поліції, затримала на території Міжнародного аеропорту «Київ» («Жуляни») групу осіб, які намагалися вивезти двох громадянок України закордон для подальшої сексуальної експлуатації, повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

У ході досудового розслідування кримінального провадження установлено, що двоє киян, з метою власного збагачення, здійснили вербування жінок з метою їх подальшої сексуальної експлуатації на території Республіки Кіпр. При цьому, останнім достовірно було відомо про уразливий стан своїх жертв, який склався внаслідок збігу тяжких особистих та сімейних обставин. Реалізовуючи свій умисел, зловмисники схилили жінок залишити межі України та вирушити до міста Лімасол, Республіка Кіпр, де останні мали надавати сексуальні послуги місцевим мешканцям та туристам. При цьому, більшу частину «заробітків» жінки мали віддавати своїм «роботодавцям». За наслідками проведеної спецоперації, правоохоронними органами затримано двох осіб безпосередньо перед посадкою на літак до Кіпру», – вказано в повідомленні прес-служби.

 

Наразі за адресами проживання затриманих тривають санкціоновані обшуки, вирішується питання про оголошення підозри затриманим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) КК України та обрання їм запобіжного заходу. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна або без такої.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.