В Україні змінили норми і тривалість опалювального сезону

Кабінет міністрів України ухвалив рішення скоротити норми споживання газу, тепла та електроенергії на опалення з першого травня цього року. 

Про це повідомляється на сайті Кабміну.

Раніше під час опалювального сезону субсидія покривала 330 кубів на опалення квартири площею 60 квадратних метрів. А вже в наступному сезоні “зі знижкою” будуть нараховувати всього 300 кубів. Якщо ж буде витрачено понад встановленого ліміту, різницю доведеться доплачувати за повною ціною. Приміром, якщо за місяць використовується 330 кубів, то за повною вартістю доведеться заплатити за 30 кубів – це приблизно 205 гривень.

В такій же квартирі, але з централізованим опаленням субсидія замість 3,28 Гкал тепла покриє всього 2,5. Перевищений обсяг буде оплачуватися по повній вартості.

Також Кабмін змінив терміни опалювального сезону в країні. Тепер українці з централізованим опаленням отримають субсидії тільки після офіційного оголошення місцевими органами опалювального сезону. А ось тим, хто самостійно опалює будинок або квартиру, опалювальний сезон скоротили на один місяць – тепер знижку будуть нараховувати з 15 жовтня по 15 квітня.

Нагадаємо, що раніше субсидії нараховували з 1 жовтня по 30 квітня.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.