“Івано-Франківський облавтодор” через фірми з “ДНР” вкрав на смолі 700 тисяч гривень, – УСБУ

Службовці ДП “Івано-Франківський облавтодор” та його філії “Надвірнянський райавтодор” у змові зі службовими особами ТОВ “МІД 9”, що зареєстроване на непідконтрольній території – у Макіївці, оформили договори на постачання кам’яновугільної смоли (дьогтю) на суму 725 374 грн.

На сьогодні відкрите кримінальне провадження щодо службовців облавтодору та його надвірнянської філії щодо розкрадання цих коштів та завдання державному бюджету збитків в особливо великих розмірах. Про це йдеться в кількох ухвалах Івано-Франківського міського суду.

Договори купівлі-продажу підписані 12 серпня 2014 року та 1 жовтня 2014 року.

За договорами ТОВ “МІД 9” нібито придбало смолу в ТОВ “Компанія “Оптіком” з Хмельницького, яке у свою чергу придбало її у ПАТ “Ясиновський коксохімічний завод” з Макіївки Донецької області.

Однак, за матеріалами кримінального провадження, ПАТ “Ясиновський коксохімічний завод” не виробляв та не збував цю продукцію протягом серпня-листопада 2014 року. Більше того, завод не працював через активні бойові дії в Макіївці у цей час.

З матеріалів кримінального провадження випливає, що філія ДП “Івано-Франківський облавтодор” – “Надвірнянський райавтодор” здійснила поставку дьогтю у райони. Зокрема:

– до філії “Богородчанська дорожньо-експлуатаційна дільниця” дочірнього підприємства “Івано-Франківський облавтодор” (31 жовтня 2014 року – 3,5 т на 22 тис. грн);

– до філії “Верховинська дорожньо-експлуатаційна дільниця” дочірнього підприємства “Івано-Франківський облавтодор” (29 серпня 2014 року – 3 т на суму 16 тис. грн, 30 вересня 2014 р. – 3, 6 т на суму 21 тис. грн, 31 жовтня 2014 р. – 2 т на суму 12,5 тис. грн);

– до філії “Косівський райавтодор” дочірнього підприємства “Івано-Франківський облавтодор” (26 вересня 2014 року – 4,2 т на суму 25 тис. грн, 31 жовтня 2014 року – 3,5 т на суму 22 тис. грн);

– до Кропивницької сільської ради Калуського району (31 жовтня 2014 року – 3 т на суму 24 тис. грн).

Читайте також  “Ви як хipурги — poзтинаєте душу”,— учасники ”Голосу країни-9” довели суддів до сліз (відео)

Івано-Франківський міський суд кількома ухвалами надав дозвіл управлінню УСБУ в Івано-Франківській області на вилучення документації та комп’ютерної техніки, які належать підприємствам, що укладали договори з “Івано-Франківським облавтодором” на постачання дьогтю, а також “Надвірнянського райавтодору” і ТОВ “Компанії “Оптіком”.

Працівники СБУ ухвалою суду також отримали доступ до оригіналів документів щодо договірних відносин ДП “Івано-Франківський облавтодор” та дозвіл на їх вилучення. Також суд дозволив працівникам СБУ відслідкувати рух коштів ТОВ “МІД 9” з 1 липня 2014 року до 31 грудня 2014 року.

За даними інформаційно-аналітичної системи YouСontrol, у той період, з 11 вересня 2013 до 29 січня 2016 року, ДП “Івано-Франківський облавтодор” очолював Павлюк Михайло Михайлович.Як вказано на сайті облавтодору, зараз він працює головним інженером на підприємстві. У 2015 році Михайло Павлюк балотувався від ВО “Батьківщина” в обласну раду, але програв.

Як писав КУРС, у лютому 2016 року голова облдержадміністрації Олег Гончарук представив трудовому колективу ДП “Івано-Франківський облавтодор” нового директора установи Юрія Ходаковського — помічника прикарпатського народного депутата від “Народного Фронту” Володимира Шкварилюка.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.