Свободівська дорожня фірма своїми скаргами на невизначений термін зупинила ремонт автомагістралей на Івано-Франківщині

Головний дорожник Прикарпаття Василь Буджак розповів, чому не ремонтуються окремі ділянки обласних трас.

За словами Василя Буджака, поданням скарг від 14 і 16 червня до постійно діючої колегіі Антимонопольного комітету Украіни з розгляду скарг у сфері публічних закупівель ТзОВ “Івано-Франківськавтодор” відтерміновує на невизначений термін поточний середній ремонт доріг Н10 “Стрий- Мамалига” від Болехова через Калуш до Івано-Франківська, Н18 “Івано-Франківськ -Тернопіль” через Тисменицю до межі з Тернопільською областю, Т 0906 “Івано-Франківськ-Надвірна”.

Зі скарг зрозуміло, що “Івано-Франківськавтодор” не задовільняють вимоги в тендерній документаціі, які передбачають необхідну кваліфікацію, аналогічний досвід ремонтних робіт в попередніх роках, наявність необхідної техніки і персоналу, -розповідає Буджак
–  Для прикладу, ТзОВ “Івано-Франківськавтодор” оскаржує вимогу щодо надання переліку усіх машин, механізмів, техніки та обладнання, які необхідні для виконання робіт, вимоги технічного завдання, оскільки у разі визнання його переможцем торгів, він зобов’язується залучити техніку, якої у нього немає, на умовах, мабуть, субпідряду, оренди чи інших”.

Підхід ТзОВ “Івано-Франківськавтодор” зрозумілий – “спочатку дайте мені роботу, а тоді я шукатиму техніку і спеціалістів”, що, звичайно, не влаштовує замовника робіт, бо ставить під сумнів вчасне і якісне виконання ремонту доріг.

“До речі, на скарги іншого змісту, які ТзОВ “Івано-Франківськавтодор” вже подавав 28 квітня, тендерний комітет вніс поправки, з урахуванням їх побажань. Також доводжу до відома, що тендерний комітет Служби автодоріг при розробці тендерної документації бере за основу Типову документацію для попереднього відбору (попередньої кваліфікації учасників торгів), розроблену Європейським банком реконструкції і розвитку, бо маємо за мету аби наші дороги відповідали стандартам європейських країн”, – підсумовує Василь Буджак.

Довідка:

За даними системи YouControl, “Івано-Франківськавтодор” заснували у 2012 році Андрій Шуневич, Володимир Височанський та Ігор Возний.

Кінцевим бенефіціаром та генеральним директором ТзОВ “Івано-Франківськавтодор” є Андрій Шуневич. Фірма, що наближена до керівництва міської партії “Свобода”, вже впродовж декількох років на неконкурентних засадах поза тендером отримує підряди на ремонт доріг в Івано-Франківську від місцевої влади. Причому інструментальна перевірка експертних організацій відмічає низьку якість ремонтів доріг цією фірмою.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.