Так навіщо приїжджав і з ким таємно зустрічався, проігнорувавши власну прес-конференцію?

У соцмережах триває обговорення вояжу Міхеїла Саакашвілі Західною Україною. Насамперед, це стосується не стільки його гучних заяв про відставку Уряду та дострокові парламентські вибори, а тим більше не про боротьбу з корупцією, скільки про ігнорування анонсованих його командою заходів, таємничі зникнення та дружба з регіоналами.

Але про все за порядком…

Прибув Саакашвілі 22 лютого рейсовим літаком компанії “Дніпроавіа” з Києва. Незважаючи на те, що заходи анонсувалися як публічні, ЗМІ не були повідомлені ні про його приліт, ні про програму перебування на Західній Україні. Вийшовши з аеропорту, Саакашвілі відбув в невідомому напрямку на “Тойоті-RAV-4”, яка його зустрічала… Пізніше з’ясувалося, що він поїхав у Чернівці. Проте, на запланованій там прес-конференції, яка мала розпочатись о 12.00, на знатного гостя журналісти чекали понад дві години.

Далі – цікавіше.

На 23 лютого прес-конференція в Івано-Франківську саме Міхеїла Саакашвілі, а не його команди, анонсувалася організаторами також на 12.00 в конференц-залі готелю «Надія». Зібралися представники всіх засобів масової інформації Івано-Франківська. Як влучно розповідає кореспондент “Версій”, з початку виступу Володимира Федорина “одразу незброєним оком можна було помітити, як скривилися обличчя присутніх. Адже заговорив він російською мовою. Я розумію, що освіту цей чоловік здобув, вивчаючи класичну філологію в московському університеті ім. Ломоносова, але я також переконаний, що українською мовою він володіє вільно. Тому таку поведінку можна трактувати як зневагу до мешканців міста. Він говорив довго й напевно логічно, але російські слова відскакували від стін готельного конференц-залу та пролітали повз вуха присутніх. Журналісти відверто нудьгували… На годиннику була 12.27, коли модератор зустрічі нарешті оголосив, що Саакашвілі таки не буде, бо той, мовляв загружений й на прес-конференцію не встигає. Після цього слово передали Георгію Вашадзе, але його вже мало хто слухав. Телеоператори витративши кілька хвилин на зйомку розчарованих фізіономій присутніх, виключали камери, зі стола поволі зникали мікрофони та диктофони, журналісти один за одним покидали конференц-зал. А сам Міхеїл Саакашвілі був тут, під боком, зовсім поруч. Об 11.40 журналісти які стояли перед готелем, побачили як він сідає в автомобіль. Як назвати це все дійство? Успішним стартом «Українського руху за очищення» в Івано-Франківську?”, – завершує розповідь кореспондент “Версій”.

Цей факт відразу ж прокоментував сайт BukNews – “Вечір вдався: вчора Саакашвілі фотографувався з чернівчанами, а сьогодні проігнорував свою прес-конференцію в Івано-Франківську, так само як у Чернівцях”.

Антикорупційний форум у Франківську розпочався з виступу співачки Руслани та гімну України. Хоча Саакашвілі виглядав явно вже “стомленим” і “помнутим” (прикарпатська “чача” виявилася нічим не гіршою за грузинську), свій виступ розпочав українською мовою і процитував “Каменяра” Івана Франка: “лупайте сю скалу…”. Далі перейшов на російську і пообіцяв, що вдасться розбити тих, хто перешкоджає розвитку України.

Саакашвілі розповів, чому прем’єр-міністр називає його “популістом-гастролером”. “Зараз виступає Яценюк і каже мені: ти аферист, популіст… Це зараз я став популістом-гастролером? Виявляється, що реформи виглядають красиво, коли ти бачиш результат. А якщо результати цих реформ мають процес і ти повинен відмовитись від щоденних мільйонів, то ти вже популіст”, – сказав він.

Антикорупційний форум привабив місцевих політиків з різних, часто конкуруючих середовищ. Послухати Саакашвілі й оцінити виборчий потенціал його руху прийшли і представники правлячої в місті “Свободи”, і чисельна делегація УКРОПу, представники БПП “Солідарність”, “Народного контролю”.

Але зацікавленість викликала поява регіоналів. Зокрема, серед присутніх в залі учасників форуму журналісти Станіславського ТБ впізнали колишнього “регіонала” і екс-очільника Львівської ОДА Василя Горбаля. Горбаль – народний депутат України 4, 5 та 6 скликань, почесний президент “Укргазбанку”. Він був членом Партії регіонів і головою Львівської обласної державної адміністрації з 20 квітня по 21 грудня 2010 року. Це вже не перша поява Горбаля на “Антикорупційному форумі”, як повідомляє depo.ua екс-регіонал відвідав “Антикорупційний форум” в Києві. Також, помітили відомого у Франківську підприємця Олександра Долішнього. Крім того, в кулуарах подейкували, що Міхо без зайвих вух та очей зустрічався з “вишиваним” кланом, чи то з кланом Вишиванюків (старий ПР-дун Михайло, виявляється не тільки ще живий, але й “тягне” по “соточці”, а Василь – як завжди сповнений сил і енергії продавати неньку Україну – хоть мадярам, хоть грузинам).

Разом з тим, Максим Кицюк, представник ГО «Центр “Антикорупційна Платформа” закликав бойкотувати Форум Саакашвілі.«Взагалі по руках бити треба політиканів за використання слів «антикорупційний» та «боротьба з корупцією» щодо політичних проектів», – написав Кицюк у Фейсбуці.

Читайте також  “Йому проломили голову і…”: Те, що натовп зробив з фігурантом “справи 2 травня” в голові не вкладається. Звідки така жорстокість?

Джерела:

http://vidido.ua/index.php/pogliad/article/chernivchani_dosi_chekajut_na_saakashvili/

http://buknews.com.ua/page/vechir-vdavsia-vchora-saakashvili-fotohrafuvavsia-z-chernivchanamy-a-sohodni-tak-samo-proihnoruvav-svoyu-pres-konferentsiyu-v-ivano-frankivsku.html

http://pravda.if.ua/news-92595.html

http://www.versii.if.ua/novunu/yak-v-ivano-frankivsku-rozveli-zhurnalistiv-poobitsyavshi-zustrich-z-saakashvili/

http://firtka.if.ua/?action=show&id=100053

http://pmg.ua/politics/43872-mikheil-saakashvili-ci-dviyechnyky-nazyvayutsya-uryadom-ukrainy

http://www.vezha.org/saakashvili-pryyizhdzhaye-na-prykarpattya-vin-u-vidpusttsi-za-vlasnyj-rahunok-yuryst/

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: