Юна івано-франківчанка ввійшла в четвірку 200-бальників ЗНО

Українська мова є одним з обов’язкових предметів Зовнішнього незалежного оцінювання при вступленні в вищий навчальний заклад. Але з цього предмету лише 4 учасника тестувань отримали 200 балів.

Тільки четверо з 229 959 випускників шкіл набрали максимальну кількість балів. І серед цих переможців виявилась випускниця Івано-Франківської гімназії № 1 Христина Лазаренко. Зі слів класного керівника гімназистка є вихованою і талановитою дівчиною. Вона неодноразово брала участь в різних олімпіадах і конкурсах. Випускниця гімназії  досконало знає історію, сам результат цього предмету складає 198,5 балів.

Крім Христини, ще один учень з цього класу отримав найбільшу кількість балів з біології – йдеться про Сергія Костелея. Він мріє піти вчитися на лікаря та стати хірургом.

Зовнішнє незалежне оцінювання закінчиться 15 липня, після проведення додаткової сесії і оголошення її результатів. Це буде перший день вступної кампанії у вищі навчальні заклади.

Серед вищих учбових закладів, що користуються попитом на Україні є два столичні вузи. В кінці травня було опубліковано національний рейтинг ВНЗ “Топ-200 в Україні”. Це одинадцятий по рахунку рейтинг, що проводиться щорічно. Переможцем визнаний Національний технічний університет України КПІ імені Ігоря Сікорського, на другому місці – Київський Національний університет імені Тараса Шевченка. Івано-Франківський ВУЗ Національний технічний університет нафти і газу зайняв тридцять друге місце, а Національний Прикарпатський університет імені Василя Стефаника зайняв сорок другий рядок в рейтингу. А Івано-Франківський Національний медичний університет розташувався на шістдесять другому місці.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.