Iron man: українець на інвалідному візку встановив світовий рекорд з триатлону

Українець Олег Іваненко встановив Guinness World Records з триатлону.

За неповних 36 годин він здолав 228 кілометрів.

Спершу він проплив чотири кілометри Дніпром, потім пересів на хендбайк(велосипед із ручним кермуванням). На ньому він проїхав 182 кілометри.


За правилами Книги рекордів України, можна було робити маленькі перерви. За ніч Олег тричі зупинявся на 15 хвилин. В той час масажист робив йому масаж, лікар контролював стан, ми давали спеціальне спортивне харчування, вуглеводні батончики, бульйон, курку, суп”.
“Олега супроводжувала поліцейська машина і два мікроавтобуси з групою підтримки, – цитують тренера Андрія Тананая “Факти”. – Було жарко, тому ми періодично поливали Олега водою. Одягнули йому на голову бандану. […] Вночі було особливо важко – давалась взнаки втома, хотілось спати, але Олег вперто крутив ручку.


Останні два кола разом з ним долала група підтримки.На третьому етапі, замість бігу, як у класичному триатлоні, Олег рухався у візку по НСК “Олімпійський” ще 42 кілометри. Це 102 кола.

За словами представника Книги рекордів України Ігоря Підчібія, досі у нас ніхто не долав дистанцію Ironman з такою важкою інвалідністю. Тому досягнення Олега не лише національне, але й світове. 

Після невдалого стрибка у воду у чоловіка практично не функціонують ноги, спина, прес, трицепси й пальці рук.

Олег Іваненко є чемпіоном України з паралімпійського плавання, а у 2007 році уже встановлював рекорд України, пропливши 50 метрів батерфляєм на єдиному вдиху.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.