Колектив міського парку просить Руслана Марцінківа залишити на посаді Володимира Ротару (звернення)

29 лютого в мережі інтернет з’явилася інформація про те, що працівники міського парку просять міського голову Руслана Марцінківа залишити Володимира Ротару на посаді.

DSC_1998

Як повідомлялося раніше, на одній з оперативних нарад Руслан Марцінків повідомив, що з 1 березня директором міського парку стане екс-очільниця КП “Єдиний розрахунковий центр” Руслана Василюк.

У нас закінчується договір з паном Ротару і ми вирішили його не продовжувати“, – повідомив мер.

У зв’язку з такими кадровими змінами проспілка КО «Івано-Франківський міський парк культури та відпочинку ім.Т.Г.Шевченка» не погоджується та звернулася до Марцінківа обгрунтувати своє рішення.

Подаємо текст звернення без змін.

Звернення

профспілкової  організації колективу КО «Івано-Франківський міський парк культури та відпочинку ім.Т.Г.Шевченка»
(прийнято на розширеному засіданні профспілкового комітету за участю всього трудового колективу 12 лютого 2016 р.)

Шановний Руслане Романовичу!

Профспілковий комітет,  колектив комунальної  організації  «Івано-Франківський міський парк культури та відпочинку ім.Т.Г.Шевченка»   глибоко  стурбований Вашою заявою на засіданні оперативної наради 09.02.2016 року про звільнення  з  посади  директора  організації «Івано-Франківський міський парк культури та відпочинку ім.Т.Г.Шевченка» В.Ротару з 01 березня 2016 року.

Колектив  організації  усвідомлює, що рішення про прийняття на роботу та звільнення керівників комунальних організацій – це виключно повноваження міського голови. Все ж, на    нашу думку, будь-які важливі кадрові рішення, повинні бути належним  чином обґрунтовані і зважені.

Звертаємо Вашу особливу увагу, шановний Руслане Романовичу, що працівники  організації, як ніхто  інший, можуть підтвердити, що за час перебування  на посаді директора Ротару Володимира Ілліча, наша організація не мала заборгованості ні по заробітній платі перед працівниками, ні перед  соціальними фондами, ні в податковій сфері, а також  перед  іншими організаціями і установами.

Читайте також  Луценко пояснив, чому не може притягти Медведчука до кримінальної відповідальності

Під управлінням  Ротару В.І. було здійснено об’єднання  міського парку, площею 24,4 га з міським озером. Крім того,  приєднали територію  парку по вул.Молодіжна та озера в мікрорайоні  Пасічна. При цьому   штат працівників не збільшився, а навпаки став менший, в зв’язку з  недостатнім фінансуванням з міського бюджету. Не дивлячись  на наявність 20% працівників від потреби, території нашої організації завжди були найчистішими в місті. За рахунок того, що з міського бюджету не компенсувались  витрати на утримання території, нашою організацією, під керівництвом В.Ротару було  зекономлено десятки мільйонів гривень  для територіальної громади міста.

З приходом В.Ротару в парк  повністю оживилась господарська робота: власними силами  були проведені   ремонти господарських та офісних приміщень,  покращились  побутові умови працівників на роботі, створено вольєр та закуплено коней, овець, кіз, білок, що  дали неодноразове потомство, влаштовано розсадник для рідкісних порід дерев і кущів, встановлено пасіку, змонтовано теплицю.

Під керівництвом  В.Ротару,  в  рамках проекту «Управління відходами, що біологічно  розкладаються  в містах Бая-Маре (Румунія), Івано-Франківську   та Коломиї (Україна)», було збудовано площадку для переробки гілок та листя, закуплено спецтехніку.

При активній участі В.Ротару Інститутом  Львівводгосп розроблено     проект по відновленню водопостачання  озера в  мікрорайоні Пасічна. В минулому році даний проект був частково профінансований, що дало можливість знову наповнити озеро водою.

Результатом  роботи нашої організації під керівництвом В.Ротару є  найнижча  вартість робіт по утриманню території  серед всіх  комунальних підприємств міста. Це  говорить про високу конкурентноздатність та заощадливість в роботі КО «Івано-Франківський міський парк культури та відпочинку ім.Т.Г.Шевченка».

Доходи організації за останні декілька років зросли на 60%,  що говорить про стабільний і динамічний розвиток в перспективі.

Читайте також  Вірменія звинувачує Азербайджан у наступі на Нагірний Карабах та просить допомоги у Путіна

Про кваліфіковане керівництво директора В.Ротару  підтверджує  факт того, що на протязі останніх років організація є прибутковою не дивлячись на  постійне різке зростання витрат. Тільки відмова від  газового опалення та перехід на альтернативний вид палива принесла 100 тис.грн. економії, що значно зміцнило економічний потенціал організації.

Особливо великий об’єм робіт був проведений в парку по вул.Молодіжна, який із території зі  сміттям, листям та поваленими деревами  перетворився в одну з  найкращих рекреаційних  зон   мікрорайону.

На протязі роботи В.Ротару в парку було висаджено більше 1000 дерев та стільки  ж  чагарників, влаштовано декілька  нових клумб.

В цей період значно покращилась робота в проведенні масових відпочинкових та спортивних заходів, зокрема тільки в минулому році було проведено  близько 20-ти  концертів та фестивалів,  на високому рівні провели  чемпіонат України з плавання на відкритій воді.

На міському озері по вул.Г.Мазепи проведена реконструкція Острова Кохання, встановлено  новий скейт-майданчик, завершено встановлення освітлення по периметру, встановлено декілька камер відеоспостереження.

Беручи до уваги наведене вище, профспілковий комітет, колектив   КО «Івано-Франківський міський парк культури та відпочинку ім.Т.Г.Шевченка»  звертається до Вас з проханням залишити керівником організації Ротару В.І..

Голова профкому                                                                                                                      Г.Д.Тріщук

Під цим зверненням підписалися 27 членів трудового колективу та члени профспілки.

В той же час, варто не помітити,  що ВО “Свобода” в Івано-Франківську розставляє кадри за партійним принципом.

Адже після отримання заповітних крісел прозорість, декларована відкритість та вірність ідеалам Революції багатьох депутатів ситуативної більшості (БПП «Солідарність», ВО «Батьківщина» та ВО «Свобода») в міськраді, закінчилася.

Закритість і безконтрольність знову стають головними гаслами діяльності місцевої влади.

Читайте також  Рада не відправила уряд Яценюка у відставку

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: