ШОК! У Почаївській Лаврі продають книги про “Новоросію” (ФОТО)

У Свято-Успенській Почаївській лаврі УПЦ МП продають літературу, яка пропагує ідеї Новоросії і сепаратизму.

Про це пишуть Версії з посиланням на “Реально“.
 1573-324x235
До редакції сайту звернулася паломниця, яка відвідала Свято-Успенську Почаївську лавру, і була вражена тим, що літературу, яка пропагує ідеї Новоросії, розповсюджують у святому місці.
“Для духовного очищення і моральної підготовки до світлого свята Христового Воскресіння, в період Великого Посту маю звичку відвідувати відомі християнські духовні центри, святині і монастирі. Цього року мій вибір випав на Почаївську Свято-Успенську лавру. Маючи у запасі 3 вільних від роботи дні, вирішила провести їх на Святій Горі, у монастирському готелі. Одразу хочу висловити своє захоплення від інтер’єру і екстер’єру храмів та обслуговування в готелі… але на цьому, напевно, мої позитивні враження закінчились. Маючи деякі наукові напрацювання в галузі історії та релігієзнавства, не могла не ознайомитись зі здобутками у цій сфері насельників Почаївської Лаври, яка здавна відома у видавничій справі”, – розповіла пані Галина.
“Можете уявити той шок, який я відчула, перечитуючи список використаних джерел книги “Розкольницькі рухи в українському православ’ї у ХХ-ХХІ століттях”, де був вказаний сайт www.novorossia.org (книга видана, між іншим, за благословенням митрополита Почаївського). Але дивує рік випуску книги і початку роботи сайту: 2009, коли звичайному обивателю навіть і не снилась військова агресія Росії проти України і створення т.зв. “Новороссії”, – розповіла жінка.
2_97fc0
Не зумівши стримати емоції, вона пішла з’ясувати ситуацію у іконно-книжкову крамницю, де придбала книгу, однак відповідь продавця її ще більше розчарувала: “А що нам робити? Ми тих книжок не пишемо і не читаємо. Що нам привезуть, тим і торгуємо”.
 Пізніше, коли поряд нікого не було, продавець зізналась, що працівники не обговорюють такі питання, бо бояться за своє робоче місце, оскільки знаходяться під постійним контролем (як місцевих охоронців-козаків, так і своїх колег). Деяких з них, каже продавець, навіть виганяють з роботи за активну проукраїнську позицію чи критику суперечливої, в деяких моментах, позицію УПЦ МП.
 “А де потім роботу знайти? В Почаєві все крутиться навколо Лаври. Весь бізнес і місцева влада контролюються нею. Тому краще не псувати взаємини з Лаврою”, – додала вона і порадила прочитати ще кілька “духовних” книг з їхньої лавки.
Джерело: versii.if.ua

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: