У Франківську СБУ викрила друкарню, на якій виготовляли підроблені паспорти. ФОТО

В Івано-Франківську співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою та поліцією ліквідували підпільну друкарню із виготовлення підроблених документів.

12010743_1173518426010598_2195326899044163142_o_4b709

Організували друк фальшивих внутрішніх та закордонних паспортів громадян України та посвідок на тимчасове проживання в Україні мешканці Івано-Франківська та Закарпатської області. Вони надавали “послуги” українцям, які хотіли виїхати до країн Євросоюзу, та іноземцям, що бажали жити в Україні без законних підстав.

Клієнтам, які через порушення візового режиму втратили право в’їзду на територію шенгенської зони, зловмисники створювалися паспорти-двійники реально існуючих людей. Вони лише вклеювали у документ фото замовника, який планував їхати до Європи. Коштувала така послуга від двох до трьох тисяч євро.

Для іноземців, які бажали отримати посвідку на тимчасове проживання в Україні, зловмисники підшукували українок, готових за винагороду укласти з іноземцями фіктивний шлюб, та виготовляли фальшиві посвідки на проживання.

Під час обшуків у квартирах та машинах організаторів оборудки правоохоронці вилучили десятки внутрішніх та закордонних паспортів, фотографії клієнтів, сотні фальшивих документів, зокрема довідки про присвоєння ідентифікаційних кодів, посвідки на тимчасове проживання, свідоцтва про народження. Співробітники спецслужби також виявили друкарське обладнання, поліграфічні фарби, підроблені печатки, кліше й штампи органів державної влади та правоохоронних органів.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Джерело: http://kurs.if.ua

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: