Єврокомісія у квітні запропонує скасувати візи для українців, – Reuters

Європейська комісія у квітні запропонує Євросоюзу скасувати візовий режим з Україною, незважаючи на негативні результати референдуму в Нідерландах щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Про це повідомив Reuters, посилаючись на свої джерела.

1794140

«Може видатися, що ми ігноруємо нідерландських виборців, але ми повинні тримати своє слово, дане Україні, яка виконала умови», – розповіло джерело агентству.

За словами співрозмовника агентства, при цьому Єврокомісія створить «якусь гарантію», що дозволятиме країнам ЄС відновити візи у разі «сплеску міграції».

Зазначимо, у неділю, 10 квітня, президент України Петро Порошенко заявив, що очікує у найближчі дні передачі Єврокомісією рекомендацій щодо надання громадянам України безвізового режиму з ЄС відповідним інституціям Євросоюзу.

«Найближчими днями я очікую рішення Єврокомісії про передачу законодавчих пропозицій для Ради ЄС та Європарламенту з приводу безвізового режиму. І я сподіваюся, що українці його отримають», – сказав Порошенко в інтерв’ю українським телеканалам.

Також Порошенко заявив, що Угода про асоціацію між Україною та ЄС не буде змінена, незважаючи на результати нідерландського референдуму.

«Ми чітко наголошуємо, що Угода про асоціацію не буде зміненою, що Угода про асоціацію – вона вже зараз застосовується, включаючи поглиблену та всеохоплюючу зону вільної торгівлі», – сказав він.

Нагадаємо, за попередніми результатами 61,1% тих, хто взяли участь у референдумі у Нідерландах 6 квітня, проголосували проти Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Після закінчення референдуму, прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що Угода про асоціацію між Україною та Європейським союзом буде переглянута таким чином, щоб задоволеними залишилися всі сторони.

Пізніше Рютте повідомив, що рішення щодо подальших кроків щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС після негативного результату на референдумі в Нідерландах, можливо, займе кілька місяців.

Читайте також  Дві пенсії одночасно в Україні: хто та коли отримуватиме

Джерело: http://zaxid.net

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: