У Мін’юсті РФ розповіли про процедуру передачі українських в’язнів

Процес може зайняти півроку

179003

Українського режисера Олега Сенцова російський суд засудив до 20 років позбавлення волі з відбуванням у колонії суворого режиму, а його одного активіста Олександра Кольченко – до 10 років.
Передача Україні засуджених у РФ українців Олега Сенцова, Геннадія Афанасьєва, Олександра Кольченка та Юрія Солошенка буде здійснюватися на підставі рішень судів тих регіонів, де вони перебувають в ув’язненні. Про це повідомляє Міністерство юстиції РФ.

Для здійснення цієї процедури український суд, у відповідності з Конвенцією Ради Європи 1983 року про передачу засуджених осіб повинен підтвердити свою згоду з вироками.

“При надходженні з держави виконання вироку (України, – ред.) згод та інших необхідних документів на передачу засуджених, у тому числі судових рішень про визнання та виконання вироків російських судів, Мін’юст Росії направить їх у ФСВП для внесення подання в суди за місцем відбування покарання засудженими”, – йдеться у відповіді.

Потім український суд повинен буде перетворити вироки російських судів на свої рішення, замінюючи призначене у РФ покарання покаранням, передбаченим законами України за вчинення такого ж злочину.

Всі ці документи надсилаються через Мін’юст і ФСВП Росії у суди за місцем відбування покарання засудженими для остаточного вирішення питання про їх видачу Україні.

Також видання з посиланням на джерело, знайоме з ситуацією, відповідає, що всі перераховані процедури можуть зайняти в загальній складності близько півроку, а безпосередньо процес видачі засуджених, таким чином, відбудеться, можливо, восени цього року.

Нагадаємо, Федеральна служба виконання покарань Росії представить Міністерству юстиції пропозиції про передачу чотирьох засуджених у РФ громадян України для подальшого відбування покарання в Україні. Мова йде про О. Кольченка, Г. Афанасьеве, О. Сенцова і Ю. Солошенка.

Читайте також  Повістки і кримінальна відповідальність: чоловіків чекає радикальне покарання, мобілізація в Україні наростає

Джерело: ua.112.ua

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: