Міський голова перевірив якість перевезення до дачних масивів

20 квітня міський голова Руслан Марцінків разом з начальником управління транспорту і зв’язку Олегом Ганчаком проінспектував маршрут перевезення до садово-городнього масиву ДБК.
2 (237)

«Через складну економічну ситуацію іванофранківці вимушені провадити городнє господарство. І це переважно літні люди: наші батьки, бабусі і дідусі. Тому необхідно забезпечити належні умови для їхнього перевезення. Було багато скарг на цей маршрут, всі їх ми врахували і прийняли до уваги. Цього року, приміром, вперше автобуси на дачні ділянки почали курсувати у квітні, раніше ці перевезення стартували лише в травні», –  каже Марцінків.

Громадський транспорт до садово-городніх масивів розпочав рух з 12 квітня у 5 різних напрямках. Що стосується конкретно керунку до ДБК, то автобуси їздять через день. Перший рейс відправляється із залізничного вокзалу о 7:30 год., решта з інтервалом руху 45 хвилин – від зупинки «Автоливмаш». Закінчується рух о 19:15 год. вже у зворотному напрямі.

Як зазначив Олег Ганчак, на цьому маршруті є свої труднощі. Через низьку конкуренцію серед перевізників часто спостерігають недотримання правил. Тому такі рейди намагаються здійснювати регулярно. Днями перевірили напрямок Дем’янівого лазу, аби відслідкувати порушення та вислухати зауваження пасажирів. До всього автобуси у напрямках дачних масивів повинні бути лише великогабаритні, адже за один рейс у такий сідає 80-90 пасажирів.

Також міський голова додав, що протягом інспекції оглянув стан дороги та визначив певні ділянки, де потрібно заасфальтувати чи розширити проїзд.

4 (148)

«Для себе зрозуміли, що кількість автобусів у розпал дачного сезону потрібно збільшити. Тому будемо шукати компроміси з перевізником, аби забезпечити комфорт для людей», – підсумував

мер.

Джерело: blitz.if.ua

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: