ПРИКАРПАТСЬКИЙ НАРДЕП ВВАЖАЄ, ЩО ГЕНПРОКУРОР ПОВИНЕН МАТИ ЮРИДИЧНУ ОСВІТУ ТА НЕ БУТИ ПОЛІТИКОМ

genprokuror-povinen-mati-jur_1140_s6

Новий Генеральний прокурор повинен бути обраний через конкурс, мати юридичну освіту та бути рівновіддаленим від політичних сил.

 

Про це заявив народний депутат від партії “ВОЛЯ” Юрій Дерев’янко в прямому ефірі телеканалу Newsone.

 

Він заявив, що голосував проти того, щоб так званий “законопроект Луценко” № 4469 був включений в порядок денний.

 

“Партія “ВОЛЯ” давно вже вимагає від Президента, щоб був проведений публічний відкритий конкурс на кандидатуру Генерального прокурора, яка має бути рівновіддалена від політичних партій, від самого Президента, але має бути фаховою”, — заявив Дерев”янко.

 

Натомість ми бачимо інший сценарій, продавлюється питання зміни законодавства, тому, що існуючий закон передбачає вимогу юридичної освіти у Генерального прокурора, а також певний стаж, певний досвід перебування в системі прокуратури“, — обурився нардеп.

 

Він додав, що якщо до питання стажу та досвіду ще можна ставитись філософськи, то наявність юридичної освіти обов”язкова та не має бути предметом дискусії.

 

До Юрія Луценка я ставлюсь з великої повагою як до політика, який має і досвід і політичну волю, але не може бути політик Генеральним прокурором“, — заявив Дерев”янко.

 

Все, що зараз відбувається навколо Генеральної прокуратури — це поділ посад Генерального прокурора і його першого заступника між двома політичними партіями в парламенті. Це Блок Петра Порошенка і Народний Фронт“, — впевнений нардеп.

 

Як можна очікувати об”єктивності, коли дві політичні фігури отримають дві ключові посади в Генпрокуратурі стосовно тих майбутній справ?“, — запитав Дерев”янко.

 

Він переконаний, що Президент ще має шанс це зупинити та провести конкурс на посаду Генерального прокурора, що відновить довіру до  ГПУ.

Читайте також  Граничний вік для мобілізації скасують?: в Україні хочуть змінити правила мобілізації

 

Нагадаємо, 21 квітня народні депутати відмовилися включити до порядку денного законопроект 4469 щодо діяльності Генеральної прокуратури та Державного бюро розслідувань.

 

Цей документ передбачає внесення змін до закону про ГПУ, які дозволять Юрію Луценкові стати Генпрокурором. Зокрема, з кандидата на цю посаду можуть бути зняті вимоги наявності юридичної освіти чи досвіду в правовій сфері.

 

Джерело http://firtka.if.ua

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: