НА ПРИКАРПАТТІ ГОЛОВА МЕДКОМІСІЇ ВИМАГАВ 500 ДОЛАРІВ США ХАБАРА (ФОТО)

dollars0611

За погодження офіційних документів для оформлення групи інвалідності завідуючий поліклінікою та одночасно голова наглядової комісії вимагав від громадянина неправомірну вигоду.

 

Про це Фіртці повідомили в прес-службі Департамент захисту економіки Національної поліції України.

 

Під час отримання частини грошових коштів його затримали оперативники Управління захисту економіки.

 

Під час проведення заходів щодо виявлення фактів корупції з боку працівників державних установ оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) Нацполіції в Івано-Франківській області викрили посадовця медичного закладу.

 

Так, завідуючий поліклінікою вимагав від громадянина 500 американських доларів США. Він одночасно являється головою наглядової комісії.

 

Для того, щоб медик погодив офіційні документи, які громадянину необхідні для подальшого оформлення групи інвалідності, чоловік повинен був заплатити посадовцю визначену ним суму неправомірної вигоди.

 

За матеріалами працівників УЗЕ прокуратурою області відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

 

27 квітня, працівники Управління захисту економіки Нацполіції та прокуратури затримали завідувача медустанови під час отримання частини хабара. У службовому кабінеті вилучили 150 доларів США, отриманих від громадянина.

 

Правопорушнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5-ти до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років.

джерело firtka.if.ua

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: