Остання крапля. В Івано-Франківську учасники АТО готуються до боротьби з місцевою владою

В Івано-Франківську землі ветеранів віддають приватникам. Принаймні так стверджують місцеві атошники.

podrobnosti-nedeli-za-2016-05-08-2000_4f435e9b21bb18534bfde0487cc8356d_3

Бійці обурені тим, що їм не виділяють ні землю, ні житло, встановлені згідно з законом, передають Версії з посиланням на Подробиці.

 

Олександр служить в 128-й окремій гірсько-піхотної бригади. У зоні АТО більше року. Спочатку – Станиця Луганська. Зараз – під Авдіївка. Днями приїхав у відпустку.

 

Минулого відпустку подав у мерію заяву на отримання земельної ділянки. Мріє побудувати будинок.

Побоюється, що поки він на Донбасі, сім’я дружина і двоє синочків, в будь-який момент можуть опинитися на вулиці. У 2005 році Олександр взяв у кредит квартиру.

 

“Сума залишку тіла досить велика і погасити на даний момент його не є можливим. Ніхто ж не заборонив у учасників АТО забирати квартири.

Було прийнято рішення, що ми візьмемо землю. І може там 1-2 роки постараємося побудуватися. Може щось там батьки допоможуть, друзі “, – прокоментував, учасник АТО Олександр Поронюк.

Ось тільки заяву Олександра загубилося серед чиновницьких паперів. Відповіді немає. Зараз в міськраді майже 800 заяв на виділення землі, ще 300 – на отримання житла. Деякі бійці чекають майже 2 роки.

“Проблеми з землі, виділення квартир пораненим, інвалідам АТО і пільг, і інших тем, які були обіцяні урядом і міською владою, абсолютно не виконуються.

Фактично на сьогоднішній день не видано жодної земельної ділянки “, – відповів голова Союзу добровольців АТО Прикарпаття Василь Андрєєв.

Жодного сприяння і в реабілітації повернулися з Донбасу хлопців. Допомагають лише волонтери.

“Волонтери можуть іноді допомогти, можуть підтримати морально, але ми не повинні брати на нас не повинні бути переведені функції держави. Тому що це дуже зручно для представників влади, коли замість них роблять їх роботу”, – прокоментував волонтер Наталя Сербії.

Бійці кажуть: терпляче чекали, поки для них знайдуть покладені кілька соток. Ще не дізналися, що на останній сесії депутати віддали 1,5 гектара землі в центрі міста будівельній фірмі!

“Це була якась остання крапля в чашу терпіння. Почала загострюватися дуже сильно, дуже гостро обстановка”, – прокоментував голова ГО “Обласний союз учасників АТО” Андрій Долик.

Мер пояснює: землю в центрі нікому не виділяли. Фірма просто викупила там деякі приміщення. І зі звинуваченнями у бездіяльності не згоден.

“Ми тільки матеріальної допомоги видали 2 мільйони, проголосували за виділення землі на Софіївці, і тепер буде можливість будувати житло для учасників АТО”, – прокоментував міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Бійці більше чекати – не мають наміру. Кажуть, найближчим часом перейдуть до рішучих дій. План вже затвердили на загальних зборах.

Ось тільки до чого готуватися чиновникам, поки не розкривають.

передає http://podrobnosti.ua/

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: