“Парад” клоунів та зброї на Донбасі – порушення Мінських угод!

1431174222-cf9e82601088c4ca9002bbaa31e23959

В день 71-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні в окупованих Донецьку і Луганську відбувся парад військової техніки, яка заборонена Мінськими угодами.

У СММ ОБСЄ заявляють, що не відвідувала військові паради, але наявність важкого озброєння в Донецьку і Луганську на парадах є порушенням Мінських угод.

“СММ не відвідувала військові паради, проте здійснювала моніторинг загальної ситуації з безпекою на місцях. ОБСЄ поважає право людей відзначати події культурного, релігійного або історичного значення”, – повідомляє одне з джерел.

“На СММ покладено завдання спостерігати за дотриманням режиму припинення вогню та інших пунктів Мінських угод, включаючи відведення озброєнь і наявність важкого озброєння в Луганську і Донецьку напередодні парадів з нагоди 9 травня, що є порушенням Мінських угод і несе загрозу людям”, – зазначили у місії.

Водночас, прорашистські бандформування не припиняють збройних провокацій проти сил АТО. Сьогодні вже зафіксовано 5 епізодів порушення бойовиками «режиму повної тиші».

Противник, зокрема, вів вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по наших позиціях в районі Луганського та Авдіївки. Окрім того, захисників Авдіївки обстрілювали ворожі снайпери.

На Маріупольському напрямку незаконні збройні формування обстріляли зі станкових протитанкових гранатометів наші опорні пункти поблизу Широкиного.

На Луганщині впродовж дня було відносно тихо.

За матеріалами: https://www.facebook.com/oscesmm, http://www.pravda.com.ua, https://www.facebook.com/ato.news

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: