TOП-10 проблем, з якими зіткнулись кримчани після окупації!

крим

Про що пишуть жителі анексованого Криму в соцмережах? Чи є проблеми в «КримНаш»?

На показ Крим живе добре. Про це голосно кричать на камери каналів «Рашка 1» і «Гав-Гав» News місцеві жителі. Не забувають вони хвалитися тим, що Крим тепер Росія і в соціальних мережах. Однак, якщо копнути глибше і залізти у внутрішні проблеми Криму, можна дізнатися багато цікавого. Істина дійсно не так далеко.

  1. Невблагання зростання цін і нестача коштів.

Девальвація російської валюти невблаганно тягне за собою підвищення цін. На публіку жителі окупованого півострова цього не визнають. Але варто відвідати кілька пабліків, як скарг на цін вистачить на цілу дисертацію.

«Наш дитячий садок «Консоль» зійшов з розуму! Оплата була 11, зараз 14 тис, а з 1 червня 23 тис! А за ці гроші що?! Жахливе обслуговування, бруд, смердить за кілометр від помічників вихователя. Годують однієї гречкою, без дозволу викладають фото дітей в інтернет», – пише житель півострову.

«Співробітники «Швидкої допомоги» міста Сімферополя нарікають на зниження заробітної плати. «З січня 2016 року наша зарплата зменшилася на 30%. Якщо на початку року водії отримували 19-22 тисяч рублів, то оклад за квітень склав 8-13 тисяч рублів», – повідомляють вони. Щоб хоч якось привернути увагу влади до своєї проблеми, вони погрожують влаштувати страйк.

  1. Де ж ти, Північнокримський?

«Народ, підкажіть куди звернутися, можливо, задіяти будь-які ЗМІ? Актуальне питання про те, що вже півтора місяці немає гарячої води майже у половини міста. Треба це питання якось вирішувати. Бо дзвінки на гарячу лінію Аксьонова абсолютно марні! Неможливо жити в таких умовах! А у кого маленькі діти – взагалі не уявляю! Давайте скооперуємось! Я втомилася кип’ятити воду в каструлях, в квартирі дубак! У ванній дуже холодно», – розповідає Анна в пабліку «Чорний список: Сімферополь».

Читайте також  Вбивця 11-річної Даші Лук’яненко в суді зробив заяву – вся Україна вражена

«З 19 квітня немає гарячої води. Оголошення на під’їзді про те, що з 19 відключають, а дати включення просто немає. Підпис «Адміністрація». Яка? Куди дзвонити? У ГУП РК «Кримтеплокомуненерго» сказали: «Не знаємо, хто вам воду гарячу подає» і кинули трубку», – пише Олена.

Крім того, жителі скаржаться на мутний колір води.

  1. Так у нас цього бензину – завались!

Регулярні скарги на недолив бензину (на кілька літрів) регулярно миготять в різних пабліках зі скаргами. При цьому заправники відчувають себе господарями життя.

«Заправка біля Давидівки « ГОСТ» Чорноморнафтогазу. Вчора заправлявся до повного баку. Приїхав із залишком в баку 10 літрів, бак 80 літрів. Попросив заправити до повного – заправили 81 літр. Сказали, що в кожному баку є резерв. Був шокований. Написав в книгу скарг. У відповідь сказали, що їм нічого не страшно. Завтра подивимося …», – повідомляє водій Андрій.

  1. З чужої країни можна робити свинарник

Чи то росіяни «понаїхали» до Криму, чи то місцеві занадто байдужі при новій владі.

«Дорога до храму. Всі знають цей куточок Сімферополя, це перехід від центрального до радіоринку, а також до церкви Всіх Святих. Через два дні тут люди йтимуть на велике свято Воскресіння Христового. З якими почуттями, і з якими побажаннями міської влади вони будуть проходити цією дорогою?», – обурювалася Світлана перед Великоднем.

До слова, за особистими спостереженнями, за 10 років проживання в Сімферополі і наступних численних відвідин рідного міста, жодного разу не було помічено таку кількість сміття. Навіть після футболу (ця дорога проходить повз стадіон).

  1. Чеченці займають торгові точки

Кримські татари зараз знаходяться під постійним тиском з боку російської окупаційної влади і суттєво втратили свій авторитет в торгово-економічній сфері. Зате велика кількість чеченців проявляється все яскравіше.

Читайте також  Штати дозволили трьом країнам постачати зброю Україні, – ЗМІ

«До чорного списку поліцію заношу теж. Стали свідками ось такої історії. Пару днів назад на Д.Ульянова сталася бійка торговців. Батько з сином поставили намет з овочами. Інший чоловік протестував. Мабуть, це було його місце торгівлі. Ось батько з сином (явно не слов’янської зовнішності) побили цього чоловіка. Жінки з ринку стали розюороняти їх і викликали поліцію. Але моментально почала з’їжджатися група підтримки. Круті пацани на дорогих авто з бородами. Дуже дружні на відміну від слов’ян. Приїхала поліція з кийками. І що ви думаєте? Поліція не поцікавилася причиною бійки, чи не опитувала свідків. Відразу підійшли до цього «крутого» на дорогій машині поговорити. На наступний ранок на цьому місці було вже 2 ларька і обидва цих хлопців», – повідомляє Ольга.

  1. Інвалідам в Криму не місце

В Україні людей з обмеженими можливостями намагаються брати на роботу, на приклад у супермаркети, де вони можуть самореалізуватися і спокійно заробляти собі на життя. У російському Криму, схоже, це нікого не цікавить.

«Хочу внести в НС всіх роботодавців, які не хочуть брати на роботу інвалідів, посилаючись на те, що у них немає роботи для інвалідів, і то, що він не зможе працювати. У мене знайомий хлопець є в Сімферополі, він на протезі ходить, я вже з ним все обходив в пошуках роботи, але скрізь відмова або беруть на роботу типу пуди (АТБ) на повний робочий день, але зарплата 7500 руб. (2500 грн). У нього третя група і всі документи в порядку, але всюди чуємо відмову», – пише Федір в паблік «Чорний список: Сімферополь».

  1. Час знати не обов’язково

Окупаційна влада Криму вкрали з автовокзалу … годинник. Точніше, забрали на ремонт рік тому. Що найцікавіше, автовокзал був реконструйований при Україну буквально за пару років до анексії і годинник був новим.

Читайте також  У Білорусі виступили з офіційною заявою через заколот "вагнерівців" у РФ

«Невже його рік вже не можуть полагодити? І не треба мені розповідати про наручний годинник, або кишенькові гаджети, які теж показують час. На вокзалі повинен висіти годинник! Це один з найбільших транспортних вузлів міста Сімферополя!», – обурюється житель району Роман.

  1. Без туризму

Повний провал двох поспіль туристичних сезонів, і цілком ймовірний провал третього не можуть не турбувати мешканців півострова. Але тепер з’явилася нова мода – фальшиві тури.

  1. Бездіяльність комунальних служб

Перерахувати всі скарги на комунальні служби Криму просто неможливо. Їх сотні. Створюється відчуття, що на півострові взагалі нічого не працює. Центральна вулиця міста.

«Люди повиводили труби зі своїх будинків на вулицю і благополучно ллють брудну воду, сечу і кал на дорогу, особливо перехрестя Крилова-Червоноармійська (Сімферополь – ред.), Через це постійний сморід і утворюються ями! Може порадите якісь інстанції? Нехай ці люди отримають свої штрафи!», – обурений власник автомобіля.

  1. Російські продукти не ті, що треба

Існують різні мережі суші-барів, але «Муракамі» відноситься до одних з найдорожчих і престижних. На противагу йому мережа піцерій «Челентано» завжди славилася адекватними цінами і непоганою піцою. Але в Криму ситуація з цими закладами дещо інша.

«Скуштувавши помиї, які нам принесли, заради Вашого здоров’я, рекомендую взагалі не відвідувати це місце. Це не просто не смачно, це огидно! Продукти старі, переморожені, риба від старості розвалюється, в деяких стравах замість соусу тупо майонез. Фу! Так зіпсувати їжу ще треба вміти. Як шкода, що є такі заклади, які тримають людей за свиней, яких можна годувати помиями за їх же гроші», – пишуть жителі Криму про мережу «Муракамі».

Очевидно, жителі півострова в шоці від того, що натворила путінська орда!

Джерело: http://www.facenews.ua

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: