У Франківську обговорили облаштування паркувальних зон

Вчора, 13 травня, відбулося відкрите громадське обговорення проекту регуляторного акту-рішення виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради “Порядок проведення конкурсу з визначення операторів паркування в місті Івано-Франківськ”.
IMG_1812-800x600

Основною темою обговорення були умови встановлення паркоматів (яких наразі буде два), стовпчиків, шлагбаумів і організації паркувальної зони у центрі Івано-Франківська, пише ГК

Нагадаємо, нещадавно в центральній частині Івано-Франківська по вулиці Старозамковій (поблизу базару “п’ятачок”, що належить ТОВ “Траян”) вже було встановлено першу паркувальну систему, що складається з кабінки для паркувальника і шлагбауму, що розділяє вулицю Шпитальну  з центральною частиною міста. Нещодавнім рішенням виконавчого комітету було затвердження створення паркувальної зони в Івано-Франківську. У зв’язку з цим в центральній частині міста створять паркувальні місця.

Інформування для всіх бажаючих взяти участь у конкурсі на облаштування паркувальної зони провів очільник міського управління транспорту і зв’язку Олег Ганчак.

Конкурс на облаштування паркувальних зон включає три лоти на три паркувальні ділянки, першу з яких облаштовуватиме місто, інші дві паркувальні зони в Івано-Франківську облаштують бажаючі підприємці.

Сьогодні планується встановлення двох паркоматів, один з яких розташують позаду Ратуші, а другий по вулиці Старозамковій. Олег Ганчак розповідає, що оскільки паркомати будуть незначних розмірів, вони не псуватимуть вигляд історично-культурної центральної частини міста.

Перша паркувальна зона охопить вулиці Старозамкову, Шпитальну, Ринкову площу, яка далі зв’язується з вулицями Галицькою і Дністровською.

Хоча паркувальна зона чимала, на ній встановили наразі тільки два паркомати, де працюватиме оператор з касовим апаратом.

Після прийняття відповідного рішення виконавчим комітетом Івано-Франківська, буде оголошено конкурс на облаштування паркувальних зон.

Підприємців обурило, що всі бажаючі взяти участь у конкурсі, мають зробити внесок у розмірі 9 000 грн, який не повертатиметься підприємцю, після участі у конкурсі.

Читайте також  “Почав прощатися з усіма”. Трагічні деталі смерті медика від коронавірусу: згорів за тиждень

Після бурхливого обговорення Ганчак запевнив, що внесок буде зменшено до 1 000 грн.

Також виникло запитання про те, чому паркувальні місця об’єднали тільки у три великі паркувальні зони з великою кількістю паркувальних місць. Так “дрібний” підприємець втрачає можливість облаштувати такі величезні паркувальні зони. Якби лотів було більше, вони охоплювали б менше вулиць і їх облаштувати змогли б дрібні підприємці.

З умовами проведення та участі у конкурсі, переліком вулиць, що входять до паркувальних зон можна ознайомитись на сайті міськвиконкому Івано-Франківська.

Джерело: blitz.if.ua

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: