НА ПРИКАРПАТТІ КРИТИЧНА СИТУАЦІЯ ІЗ ВИПЛАТОЮ ЗАРПЛАТ МЕДПРАЦІВНИКАМ

Зараз в області у деяких районах склалася критична ситуація із виплатою зарплат медичним працівникам. На зарплату медикам у Богородчанському районі немає суми, що складає 5 місячних фондів, у Коломиї 3,3; Косові 3,8 та Снятині.

Yanukovich_pidnime_zarplatu_medikam_1366192505

Про це йшлося під час засідання постійної депутатської комісії облради з питань охорони здоров’я та соціальної політики, передає кореспондент Фіртки.

 

Як зауважив голова комісії Манолій Піцуряк, у вищезгаданих районах немає коштів, щоб видати зарплату медикам за квітень.

«Нам би не хотілося, щоб на день медичного працівника медики пікетували органи влади», – сказав Піцуряк.

 

За словами представника департаменту фінансів, на сьогодні в області справді критична ситуація. По області незабезпечених призначень на зарплати 360 млн., із них 123 мільйони потрібно на зарплату медичним представникам.

«Проблема виникла із лютого місяця. З боку адміністрації були направлені листи в МОЗ та міністерство фінансів, але результату немає. Жодних кроків зроблено на зустріч не було, пояснили тим, що в області потрібно оптимізовувати медичну систему. Держава не збирається давати грошей, тому нам прийдеться щось робити в напрямку скорочень», – наголосила чиновниця.

 

Так, наголосила, що як варіант кошти можна взяти у місцевих бюджетах, йдеться про вільні залишки коштів районних бюджетів і перевиконання місцевих бюджетів.

 

Подібна ситуація склалася й у Закарпатській області.

 

Після дискусії комісія прийняла рішення звернутися до Кабінету Міністрів про те, щоб врегулювати це питання на законодавчому рівні, не перекладаючи його на місцеві бюджети, бо забезпечення медицини це їх компетенція.

 

джерело http://firtka.if.ua/

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: