У ФРАНКІВСЬКУ ШКОЛА-ІНТЕРНАТ СТАНЕ НАВЧАЛЬНО-РЕАБІЛІТАЦІЙНИМ ЦЕНТРОМ. СИРІТ ВІДПРАВЛЯТЬ У ДОЛИНУ

У четвер, 19 травня, відбулося чергове засідання комунальної комісії Івано-Франківської обласної ради. В державний день Вишиванки розглянули 24 питання. Більшість депутатів підтримали свято та одягнули національний одяг. Виділявся лише голова комісії Остап Дзеса.

Серед іншого, депутати обговорили питання зміни назви та типу обласної загальноосвітньої школи-інтернату. Зараз вона носить ім’я загальноосвітньої середньої школи-інтернату для дітей-сиріт, пише Репортер.

За словами Ірини Опалко, начальника відділу позашкільної освіти та роботи з інтернатами департаменту освіти та науки ОДА, така назва вже не актуальна, адже кількість сиріт там щороку зменшується. Зараз в закладі навчається 21 сирота, 10 з них – цьогорічні випускники. В той же час там вчаться 43 дитини з тяжким порушенням мовлення та аутизмом. Керівники закладу пропонують перевести дітей-сиріт, яких залишиться лише 11, в долинянський дитячий будинок “Теплий дім”.

“Потрібно врахувати, що кількість дітей з тяжкими порушеннями мовлення постійно збільшується, а сиріт – зменшується, ми пропонуємо змінити тип закладу з школи-інтернату на навчально-реабілітаційний центр”, – каже Опалко.

Член обласної комісії та за сумісництвом заступник міського голови Олександр Левицькийвисловив занепокоєння, бо в одному приміщенні з інтернатом працює фізико-технічний ліцей. Він зауважив, що існує постійне протистояння між користуванням приміщенням двох закладів.

“Я тому прошу, щоб обласна адміністрація потім не робила “круглих очей”, коли фізико-технічний ліцей буде жалітися на проблеми та казати, що його проблеми не беруть до уваги”, – додав Левицький.

пише http://report.if.ua/

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: