Ці шкідливі продукти насправді корисні для дітей!

1. Майонез

Не порівнюйте майонез з магазину і домашній. Магазинний шкідливий всім – це однозначно, але якщо ви приготуєте його самі, то дитина отримає дозу вітамінів, які знаходяться в яєчному жовтку, олії і гірчичному порошку. У невеликій кількості цей соус може значно поліпшити смак варених овочів, від яких діти зазвичай не в захваті. Це не означає, що потрібно заливати все страви домашнім майонезом, але й повністю виключати його з меню дитини немає необхідності.

2. Фастфуд

Якщо ви дасте дитині з собою в школу бутерброд з цільнозернового хліба з натуральним відвареним м’ясом і овочами, морквяні палички, нарізаний адигейський сир, яблука, то таку їжу теж можна назвати «швидкою», проте її навряд чи можна назвати шкідливою.

f368231babb34d5767376b276006dc6e_fitted_550x400

3. Кетчуп

Щоб приготувати домашній кетчуп потрібно обдати окропом помідори і змолоти їх в блендері потім додати в них трохи солі, лимонного соку і спецій. Такий соус дуже навіть корисний, адже помідори і продукти з них багаті лікопіном. І додати кілька ложок для поліпшення смаку дитячих страв не завадить.

4. Вершкове масло

Не все те, що шкідливе для дорослого, однаково шкідливе і для дитини. Дитячому організму просто необхідні продукти, що містять холестерин. Ця речовина бере участь у виробництві гормонів, при його участі відбувається синтез вітаміну D, розвиток кісткової тканини і інших дуже важливих процесів. Не можна виключати з раціону дитини тваринні жири. Краще зменшити кількість швидких вуглеводів.

images

5. Сіль

Якщо гіпертонікам у віці має сенс уникати занадто солоних страв, то дитина на дієті без солі стане апатичною і млявою. В ідеалі для приготування їжі використовуйте тільки морську сіль. Сіль бере участь в регуляції багатьох процесів в організмі людини, наприклад, в нормалізації артеріального тиску. У ній міститься йод, нестача якого загрожує розумовою відсталістю.

Читайте також  Дівчинка з Франківська вразила суддів на телешоу “Україна має талант. Діти” (ВІДЕО)

пише bdzhola.com

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: