Порошенко дав три мільярди на Донбас

Президент Петро Порошенко поставив свій підпис під Законом України «Про внесення зміни до 4 підпункту 24 розділу VI «Прикінцеві та перехідні положення» Бюджетного кодексу України».

4a44d6c31730ebc5fd37db139721392c1465477170

Новину повідомляє «Преса України»

«Ми зробили все можливе для того, щоб знайти понад 3 млрд гривень, які зараз будуть спрямовані до місцевих бюджетів Донецької та Луганської областей, і будуть використані для якнайскорішого фінансування відновлення постраждалого Донбасу», – заявив Порошенко під час телемосту з Краматорськом, де було присутнє керівництво Донеччини та Луганщини.

Президент України акцентував увагу на тому, що агресія РФ завдала серйозної шкоди Україні: забрала життя військових, а також мирного населення, зруйнувала будинки, школи та лікарні, об’єкти інфраструктури.

«Кожен громадянин, який пережив таке лихо, як окупація з щоденними обстрілами, втрату близьких чи тимчасову неможливість повернутися до рідної домівки, – має бачити, що держава піклується про нього», – розповів Петро Порошенко.

Якщо вірити словам Президента, то насамперед дані кошти будуть спрямовані на ремонт та реконструкцію 21 опорної школи, на будівництво та відновлення 23 амбулаторій та 29 дитячих садків.

«Всі кошти, які зібрані та спрямовані на Донбас, будуть контролюватися, і буде контролюватися ефективність інвестиції кожної копійки з цієї суми. Буде застосована система державних електронних закупівель Prozorro», – підсумував Порошенко. Він переконаний, що існує можливість показати, як завдяки новим підходам можна ефективно за короткі терміни використати гроші.

Пропонуємо нашим читачам дізнатись про ситуацію, яка склалась на сході України.

 

Джерело: http://uapress.info/

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: