Топ-10 маленьких хитрощів, які стануть у пригоді кожній господині. Дешево, надійно та практично

Кожна господиня має свої секрети та маленькі хитрощі, які значно полегшують буденне життя. Це так званий запас життєвої мудрості.

213526

Знання цих хитрощів потрібні у повсякденному житті завжди і всім. Вони настільки прості, що їм не надають ніякого значення, але і дивуються, якщо хтось цього не знає.

Отже, вашій увазі топ-10 необхідних секретів, які допоможуть впоратися з дрібними неприємностями:

1. Очистити від накипу чайник. Для цього достатньо взяти лимонну кислоту або оцет. Кип’ятимо воду, кидаємо туди невелику кількість однієї із рідин і все, посудина чиста. Таку ж процедуру проводять і з пральною машинкою, і праскою.

2. Позбутися на тривалий час пилу з кімнати. Беремо ганчірку, змочуємо її кондиціонером для прання білизни і протираємо пилюку. Після цього вона тривалий час не сідатиме на столи, полиці та інші кімнатні предмети.

3. Відмити скло (дзеркало) вдасться за допомогою розрізаної цибулини. Нею потрібно просто потерти по брудному склі. Це самий ефективний спосіб. А, щоб скло швидко не забруднювалося розведіть таку суміш: 30 мл води, 70 мл гліцерину та кілька капель нашатирного спирту та промийте його.

4. Вивести плями від цитрусових. Беремо склянку гарячого молока виливаємо у посудину і замочуємо пляму на 20 хвилин. Після цього річ, як зазвичай, потрібно випрати.

 

5. Відмити жир з газової плитки можна за допомогою соди. Це дуже дешево і практично.

6. Кухонні поверхні від жиру ще легко відмиваються водою з нашатирним спиртом. Запах звичайно «не дуже», але чистота гарантована і надовго.

7. Вивести чорнильні плями з лінолеуму можна лише, якщо потерти пляму наждачним папером, після цього пляму змащуємо соняшниковою олією і ретельно все витираємо вовняною тканиною

Читайте також  Що посадити в тіні: фрукти та ягоди, які виростуть без сонця

8. Розчин бензину та порошку допоможе вивести жирну пляму з килиму. Розводимо суміш та наносимо на жи на кілька хвилин. Потім все змиваємо гарячою водою.

9. Буває ще важко відмити сліди від цінників на посуді. Треба липку пляму помастити будь якою олією, а потім все помити звичайним засобом для посуди.

10. Вичистити килим від шерсті з домашньої тваринки допоможе пакувальний скотч коричневого кольору. Він легко збере навіть дрібні смітинки.

Отже, знаючи ці маленькі хитрощі, ви можете виграти в часі з прибиранням, оскільки це забезпечить вам швидке виконання роботи. А від цього покращиться настрій та підуть позитивні емоції.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.