Український вертоліт перевершив російські аналоги і встановив 9 рекордів

Модернізований вертоліт Мі-8МСБ з українським двигуном встановив декілька світових рекордів, серед яких – максимальна висота горизонтального польоту.

1-2-800x445

Гелікоптер Мі-8, після модернізації на «410-му заводі цивільної авіації» отримав двигун української розробки від «Мотор Січ», що зробило його неперевершеним, серед усіх можливих версій цієї моделі.

«Створення українського вертольота з нуля сьогодні – нерентабельно. Тому ще кілька років тому на» Мотор Січ «прийняли стратегію з модернізації, щоб дати друге дихання повітряним суднам. Нас підтримало Міністерство оборони. Почали залучати до співпраці оборонні заводи», – розповів виданню «Сегодня» один з керівників АТ Мотор Січ.

За два роки підприємство повністю освоїло ремонт вертольота Мі-8. Замість застарілих двигунів на «вертушки» встановлюються мотори ТВ3-117ВМА-СБМ виробництва «Мотор Січ». При цьому вертольоти, які виходять після модернізації, за тактико-технічними характеристиками, перевершують аналоги – російські Мі-17. У тому числі за такими характеристиками, як висота аеродрому і температура експлуатації.

«Ремоторізірованная машина ні в чому не поступається, і навіть перевершує російські аналоги», – зазначив представник виробника.

Модернізовані вертольоти вже встановили дев’ять світових рекордів, у тому числі – абсолютний світовий рекорд по максимальній висоті горизонтального польоту – 9150 м.

Ресурс служби вертольота, після модернізації, продовжується більш ніж на 10 років. В умовах бюджетних обмежень, це єдиний спосіб підтримати вітчизняні повітряні сили.

«У нас стоять на озброєнні старі Мі-8Т. Застарілий двигун ТВ2-117 неефективний за економічними параметрами і потужності. Дуже потрібні нові машини, які будуть споживати менше палива. Хороший двигун в бойовій ситуації може врятувати життя, коли необхідно здійснювати точні, вивірені маневри, вчасно піднятися і швидко набрати висоту. у модернізованому варіанті життя вертольота триває, в цій машині підвищується потужність, бойові можливості, – пояснив заступник командира по інженерно-авіаційної служби 15-ї транспортної бригади ЗСУ Олексій Братусь.

Відзначимо, що вертоліт Мі-8 – радянський багатоцільовий вертоліт, розроблений ще на початку 1960-х років. Він є наймасовішим дводвигунових вертольотом в світі і входить до списку найбільш масових вертольотів в історії авіації. Входить до трійки найпоширеніших військових вертольотів у світі. Мі-8 використовується більш ніж в 50 країнах. Широко використовується в багатьох країнах світу для виконання найрізноманітніших завдань.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.