Афанасьєв пообіцяв боротися за звільнення інших в’язнів

Між Москвою та Києвом сьогодні відбувся обмін в’язнями “два на два”. Українці Геннадій Афанасьєв та Юрій Солошенко, яких у Росії засудили до семи та шести років ув’язення відповідно, унаслідок тривалих переговорів повернулися на батьківщину.

300x200_781453

“Щиро дякую українському народові та українській владі! Я пройшов крізь катування та біль, я прошу не відмовлятися від санкцій проти Росії, продовжувати цю політику та не скасовувати жодних”, – звернувся до журналістів Геннадій Афанасьєв одразу після прибуття до Києва. 26-річного кримчанина два роки тому заарештували у Сімферополі та звинуватили у причетності до терористичної групи.

За версією обвинувачення, Афанасьєв, режисер Олег Сенцов і активіст Олександр Кольченко начебто планували серію терактів в анексованому Криму.До останнього моменту не повідомлялося жодних подробиць та умов обміну, а за словами матері Геннадія, Ольги Афанасьєвої, її просто попросили терміново приїхати до Києва – жінка досі проживає у Сімферополі.

“Ми перемогли”, – були перші слова Афанасьєва до матері, коли вони зустрілись біля входу до поліклініки Державного управління справами. Саме сюди прямо з аеропорту доставили двох звільнених українців.За словами лікарів, після ретельного обстеження буде прийнято рішення про подальші дії. Геннадія розмістили в окремій палаті, біля нього зараз перебувають мати, бабуся та друзі. У коментарі DW Афанасьєв повідомив, що щасливий, але його особиста боротьба за звільнення інших в’язнів триває.

“Я дуже радий, що все так закінчилося. Ми лише тільки звільнилися, але зараз ми будемо продовжувати боротися за наших хлопців та усіх тих людей, які перебувають у полоні. Я хочу допомагати й ув’язненим росіянам, адже вони теж у скрутному становищі, і вони, насправді, щиро підтримують Україну та політичних арештантів”, – наголосив Афанасьєв.”Дякую за підтримку українському народові, адже листи, які я отримував, надзвичайно допомагали мені триматися.

Читайте також  Аваков вручив Марківу орден "За мужність". Фото

Сьогодні, виїжджаючи з СІЗО великим кортежем, ми прибули до аеропорту, побачили український літак та зрозуміли – це усе дня нас із Юрієм Солошенком, простих українців. Це все значить дуже багато для нас, як громадян України. Тепер ми маємо віддати все, що маємо, на розвиток нашої держави”, – поділився емоціями звільнений Геннадій Афанасьєв.За його словами, стан здоров’я на рідній землі покращився, проте він ще потребує допомоги.

“Було дуже важко пройти всі ті випробування, але вони зробили мене сильнішими”, – стоячи посеред палати у футболці з українським тризубом, розповів Афанасьєв.Про подальші свої плани Геннадій пообіцяв повідомити найближчими днями: “Я хочу побути разом із родичами, а потім ви побачите”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.