У 2017 році Україна та Польща приступлять до будівництва спільного газогону

Газотранспортні оператори України «Укртрансгаз» і Польщі Gaz-System підготували техніко-економічне обґрунтування будівництва газопроводу-інтерконектора, який з’єднуватиме газові системи двох країн. Початок будівництва запланували на 2017 рік.

123249

Про це повідомив начальник відділу зв’язків з громадськістю та пресою ПАТ «Укртрансгаз» Максим Белявський, передає Інтерфакс-Україна.

За його словами, і «Укртрансгаз» і Gaz-System готові перейти до наступного етапу – розпочати проектні роботи. «Початок будівництва заплановано в 2017 році», – зазначив Белявський.

Згідно з представленими даними, обрана траса проходження газопроводу перетинає 24 річки, 27 автодоріг і одну залізну дорогу, а також 14 інших газопроводів. Закінчити проект сторони планують у 2020 році. Раніше вартість будівництва магістрального газопроводу на території України оцінювали у $245 млн.

«Укртрансгаз» і польська Gaz-System підписали угоду про співпрацю з підготовки техніко-економічного обґрунтування проекту об’єднання польської та української газових систем 17 грудня 2014 року. Документ передбачає не тільки інтеграцію газотранспортних систем обох держав з метою збільшення обсягів імпорту газу в Україну з Європи через Польщу, але й забезпечення зберігання європейського газу в підземних газових сховищах України, його подальшої подачі споживачам із країн ЄС.

Інтеграція польської та української ГТС є частиною Північно-Південного газового коридору, який об’єднає LNG-термінал в порту польського містечка Свіноуйсьце з країнами Центральної і Західної Європи через окремі країни і транскордонні системи. Мета – створення гнучкої інфраструктури постачання газу в країнах, що з’єднують Західну, Центральну і Східну Європу, країни Балтії.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.