Ціни на сигарети в Україні підскочать у 6 разів

В Україні повинна підвищитись ставка акцизу на сигарети з 15 до 90 євро за 1 тисячу штук. Про це повідомив портал “7 днів”.

1378386177_foto-na-pachkah-sigaret2

Згідно з повідомленням, у рамках виконання Рамкової конвенції ВООЗ щодо боротьби проти тютюну та Угоди про асоціацію між Україною та ЄС передбачено щорічне зростання, в якому буде враховано рівень інфляції і доходів населення. Україна повинна збільшити специфічну ставку акцизу на сигарети до 90 євро. Наразі цей показник в Україні становить 425 гривень, що дорівнюю 15 євро.

Стало відомо, що за останні 8 років середня ставка акцизу на пачку сигарет зросла в Україні в 14 разів. Це посприяло тому, що надходження до Держбюджету за 8 років зросли від 3,5 міліардів до 22,2 міліардів гривень.

Обсяг продажу зменшився від 125 мільярдів сигарет до 73 мільярдів. За таких умов поширеність куріння в Україні зменшилась з 25,6% до 18,4.

 

Раніше повідомлялось, що гречка, яка в усі часи була одним з доступних для пересічного українця продуктів і тому широковживаним. Віднедавна перетворилася у делікатес. Принаймні ціна під 50 гривень зробила її такою для громадян, які й так рахують кожну копійку.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.