Журналісти спробували з’ясувати, ким є нікому невідома у Івано-Франківську журналістка Ольга Сворак, яку «захопили» московські терористи

Днями стало відомо про те, що в терористи з “ЛНР” захопили українську журналістку з Івано-Франківська. У терористів пафосно повідомили, що співробітники так званого “МГБ” припинили “злочинну діяльність” української журналістки з Івано-Франківська, завербованої СБУ.

____12453_729x547

“Затриманим агентом з позивним “Метель” є Ольга Богданова – кореспондент інформаційного ресурсу “Golos-info”, – говориться у заяві “чекістів” Плотницького, зазначивши, що за завданням українських спецслужб вона займалася збором і передачею інформації політичного і військового характеру на території “ЛНР”, використовуючи “особистий контакт з військовослужбовцям одного з територіальних підрозділів ЛНР”. Власне, у підтвердження цій історії було надано відео з допитом полоненої журналістки, де вона зізнавалася у своїй співпраці з СБУ.

У Golos-info підтвердили, що Богданова працює на цей сайт та наголосили, що її справжнє прізвище Сворак. “За завданням редакції Сворак перебувала в Києві. На окуповану територію Ольга поїхала у власних справах і редакційного завдання на цю поїздку не отримувала. Про будь-які зв’язки Сворак з Службою безпеки України нам нічого невідомо. Переглянувши відео (від бойовиків, – ред.) можна зробити висновок, що Сворак піддавалась тортурам, як фізичним так і психологічним. Текст проголошеної Ольгою заяви був підготовлений бойовиками і тому на наш погляд вона себе омовила. Фейкові спецслужби бойовиків шукають сенсацій тому і взяли в заручники українську журналістку, вибивши з неї потрібні їм зізнання, аби отримати “нагороди” від своїх кремлівських господарів”, – йдеться у заяві редакції сайту.

Варто зазначити, що 30-річна Сворак-Богданова протягом своєї кар’єри встигла пропрацювати в абсолютно різних напрямках – менеджером в ресторанах, охоронній фірмі, теле- та радіоведучою. Також протягом року дівчина пропрацювала фахівцем по роботі зі ЗМІ у КП “Івано-Франківськводоекотехпром”, але пішла звідти з гучним за місцевими мірками скандалом. Цікаво, що тоді, у 2012 році, її відео-звернення у YouTube опублікував такий собі Руслан Коцаба, відомий тим, що у травні рішенням Івано-Франківського міського суду був засуджений до 3,5 років позбавлення волі за заклики до зриву мобілізації. Звісно, це може бути лише звичайним збігом, але в такі збіги багато хто не вірить.

Читайте також  Синоптик розповіла, де вдарять найсильніші морози

Окрім нинішнього випадку Сворак встигла засвітитися на Луганщині і два роки тому. Восени 2014-го під час парламентських виборів Ольга Сворак спливла на окрузі №112 з центром у Рубіжному, де вона значилася представницею самовисуванця Юрія Скнаря на одній з дільниць. В результаті, Скнарь набрав під час цих виборів “аж” 4 голоси – явне свідчення того, що він був технічним кандидатом. Перемогу ж святкував вічний “регіонал” Юлій Іоффе.

Отже в особі Сворак маємо таку собі скандалістку та авантюристку із сумнівними зв’язками, і, що вона зараз робить на окупованій території не зовсім зрозуміло. Невідомо і те, чи існують в реальності зв’язки журналістки-авантюристки з СБУ чи іншими спецслужбами.

Цілком можливо, що Сворак і справді має якісь романтичні стосунки з мешканцем “ЛНР”, а “бандерівське” походження зіграло з нею злий жарт. Звинуватити когось у співпраці з СБУ, незалежно від наявності реальних підстав, та кинути на підвал – в “ЛНР” річ уже цілком звичайна, а уже на підвалі змусити обмовити себе – теж справа техніки.

До того ж, якщо дослухатися до слів самої Сворак, отримане нею завдання від “куратора Віктора” звучить більш ніж дивно – “збирати на прес-конференціях інформацію про керівництво Антрацитівського району” та передавати через соцмережу “Одноклассники”.

Якщо ж гіпотетично припустити, що Сворак і справді співпрацювала з СБУ і сказане нею правда, то наша спецслужба матиме зовсім вже ділетантський вигляд.

Отже, в підсумку маємо в особі Сворак-Богданової доволі сумнівного персонажа. Хто вона насправді може прояснитися, якщо в “ЛНР” розкручуватимуть історію зі “шпигункою” і далі.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.