У Франківську 12 учасників АТО вже отримали сертифікати з «Основ програмування»

Вчора, 30 червня, 12 учасників АТО отримали сертифікати про закінчення безкоштовного курсу «Основи програмування».

diplomi-890x395

Навчання є трьохсторонньою ініціативою міської ради, центру зайнятості та Івано-Франківського національного технічного університету нафти й газу і проходить на базі тамтешнього бізнес-інкубатора, повідомляє прес-служба міськвиконкому.

Курси  тривали три місяці тричі на тиждень. Загалом аудиторія прослухала 144 години «Основ програмування» та 80 годин додаткових дисциплін.

«Вважаю, що наша місцева влада робить значні зусилля. Адже це вже четверта спеціальність, якої навчають у рамках програми перепідготовки. Інші групи учасників АТО вже прослухали курси з економіки, торгівлі та підприємницької діяльності. І це перша група, що освоювала інформаційну діяльність. Працюємо за програмою НАТО. Будемо продовжувати, враховуючи всі недоліки, введемо більше практичних занять,» – розповіла Ліліана Гораль, директорка інституту економіки та управління ІФНТУНГ.

Міський голова Руслан Марцінків додав, що зараз в Івано-Франківську півтори тисячі демобілізованих учасників АТО. І очікується ще більше.

“Ми розробили спеціальну дорожню карту для учасників АТО з пошуку роботи у місті. Постійно афішуємо, на якому підприємстві є вакансії. Ще один напрям – це організовані курси перепідготовки для демобілізованих, де хлопці можуть безкоштовно опанувати новий цікавий для себе фах,» – зазначив Марцінків.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.