Очільник Прикарпаття зустрівся із Патріархом Київським і всієї Руси-України Філаретом (Фото)

У рамках щорічного архіпастирського візиту та Всеукраїнської прощі у Хресто-Воздвиженському соборі Манявського монастиря на Івано-Франківщину завітав Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет.
 6_(1)_(1)_(1)_(1)_(1)_(1)_(1)_(1)_(1)_(1)_(1)_(1)_(1)_(1)_(1)_(1)_(1)_(1)_(1)_(1)_(1)_(1)_(1)_(1)_(1)_(1)_(1)_(1)
Під час перебування на Прикарпатті Предстоятель Української православної церкви Київського патріархату зустрівся із головою облдержадміністрації Олегом Гончаруком, головою обласної ради Олександром Сичем, міським головою Івано-Франківська Русланом Марцінківим.

Вітаючи почесного гостя, очільник області висловив Патріарху вдячність за глибоку патріотичну позицію у збереженні миру та єдності українського народу, а також підтримку загальнонаціональної хвилі доброчинності бійцям АТО.

 

«Сьогодні тисячі жителів Прикарпаття очікують на зустріч із Вами та Ваше благословення, задля спільної молитви за мирне існування української нації, – зазначив під час зустрічі Олег Гончарук. – Від імені усієї громади області висловлюю Вам вдячність за розбудову Української православної церкви, за ту  філігранну роботу, яка ведеться щодо об’єднання українських церков».

 

Зі свого боку, Святійший зауважив, що Прикарпаття, зокрема, Хресто-Воздвиженський собор Манявського монастиря є своєрідним Афоном, серцем української православної церкви, який завжди відігравав об’єднуючу роль у духовному житті України.

 

«Якби у нас була єдина православна церква, – зауважив Патріарх, – можливо б, і війни не було б. Адже не існувало би підстав для підтримки з боку проросійського духовенства». 

 

 

 

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.