Звички, які забирають енергію

Ще тільки середина тижня, а сили вичерпуються? Енергії вистачає лише на підтримку життєдіяльності, а на реалізацію особистих проектів вже не залишається? Куди ж вона зникає?! Ось дев’ять звичок, які, на думку психологів, буквально висмоктують з вас життєві сили.

102

Читання книг і перегляд фільмів перед сном. Так-так, це дуже заманливо – перед сном прочитати кілька сторінок цікавої книги або переглянути одну-дві серії улюбленого серіалу. Що ж в цьому поганого? По-перше, давайте на чистоту, однією-двома сторінками ніхто не обмежується, а залипання в серіалах стало причиною незліченних недосипів. По-друге, розбурхувати психіку перед сном вкрай не рекомендується. По-третє, мозок буде продовжувати обробляти останню інформацію, що надійшла. Результат: забудькуватість, погіршення пам’яті і неуважність на наступний день. Рекомендується за годину до сну відсторонитися від усіх джерел інформації і подразників. Краще прогуляйтеся на свіжому повітрі, прийміть ванну або зробіть собі масаж стоп.

Нерегулярне і неповноцінне харчування. Доведено, що перерви в роботі й розумна турбота про себе тільки збільшують продуктивність праці. Витратьте час і гроші, щоб сформувати режим і повноцінну дієту. Ця інвестиція окупиться сповна. Навіть якщо ваша робота пов’язана з постійними переміщеннями, брати з собою їжу в лоточках – питання невеликих зусиль і звички.

Звичка відкладати. У всіх є неприємні справи, які потрібно зробити обов’язково, але дуже-дуже не хочеться. Причини можуть бути різні: страшно, незрозуміло як впоратися, лінь і т.д. Найчастіше ми втікаємо від них в задоволення чи рутинні завдання. Але спогади про цю незавершену справу отруюють відпочинок і не дають зосередитися на інших проектах. Чим більше ми відкладаємо вирішення питання, тим менше сил і ресурсів залишається на його виконання.

Читайте також  10 звичок, які відрізняють розумну людину від дурної

Звичка доводити. Як часто ми впираємося, боремося, віддаємо останні сили, щоб досягти нав’язаних ззовні цілей, довести кривдникам: “Дивіться, який я крутий”. При цьому внутрішні потреби і бажання залишаються за бортом і поповнення ресурсів не відбувається. Спробуйте задати собі питання: “Для чого я це роблю? Як ці завдання пов’язані з моїми особистими цілями і цінностями”.

Безлад і неакуратність. Це схоже на забруднене русло річки. Розробіть свою систему зберігання даних, позбудьтеся від мотлоху, і нові сили наповнять вас і ваші проекти.

Плітки. Обговорюючи інших, особливо в негативному аспекті, ми мимоволі віддаємо частину своєї енергії об’єкту пліток. Тому і чорний піар такий ефективний. Не важливо, в якому аспекті говорять про людину, це в будь-якому випадку передача їй енергії. Так що досить підживлювати чужинців.

Низький рівень фізичної активності. Регулярні фізичні навантаження знижують рівень стресу, покращують загальний тонус, викликають вироблення гормонів щастя і заряджають енергією. Навіть для офісних працівників цілком прийнятно робити перерви на легку розминку: поприсідати, пострибати, зробити нахили, а при наявності турніка, підтягнутися пару раз.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.