МАСКИ ЗНЯТІ: ЛИЦЕ ТЕРОРУ

путик

Минулого разу ми говорили про те, як називати терористів, які орудують на території України. Але важливо не тільки знати, як звуть противника, а й дізнатися його в обличчя. Коли дивишся в очі своїм страхам, то не так вже вони й страшні. Отже, хто ж допомагає терористам ззовні?

– Міністерство оборони Російської Федерації

Фактично воно – основний спонсор терору на сході України. «Гради», патрони, снаряди, важка техніка, амуніція і спецспорядження – все це звозиться зі складів і заводів, які так чи інакше перебувають у віданні МО РФ. З контрактників (а часом і призовників) Збройних сил РФ і найманців (приватні військові компанії) формуються загони «добровольців», «відпускників» та інших «іхтамнєтов». Також не забуваємо про військові організації ветеранів, пенсіонерів, товариств підтримки, які вербують відставних військових для участі в окупації окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) і Криму, бойових діях у Сирії.

Щоб розуміти ситуацію – різного роду об’єднання, спілки та гуртки за інтересами діяли (а місцями і діють) як об’єднуючий фактор для військових пенсіонерів. Зокрема, так було в Криму, де останнім не давали асимілюватися в українському середовищі і, так чи інакше, нагадували як про ковбасу по 2,20, так і про славне (їх) радянське минуле, про те, що РФ – це СРСР 2.0 , а Путлер – «збирач земель руських», незаконно відданих «проклятим українцям».

Головне розвідувальне управління Генерального штабу МО РФ

Армійська розвідка – це не тільки полювання за «язиками», а й, на перший погляд, невластива Збройним силам розвідувальна і диверсійна діяльність (так скажемо, «без погон»). Саме під їх «крилом» і під їх прикриттям діяли різноманітні союзи офіцерів-ветеранів, що, в принципі, досить логічно і очевидно – все ж армія є армія. У той же час ця структура відає дипломатичними каналами, реалізуючи свої завдання через посольства, культурні центри, громадські організації, благодійні фонди.

Читайте також  Постраждати може кожен: автомобілі українців опинилися перед серйозною загрозою

Також ГРУ ГШ МО РФ займається такими речами, як закладка «консерв», наприклад, тих, які 8 квітня цього року розкрили співробітники військової контррозвідки СБУ.

ФСБ/СВР РФ

Чергові дві структури, які займаються підтримкою терористичних організацій на території ОРДЛО. СБУ час від часу виловлює «зальотних пташок» з ФСБ, завдання яких – збір різного роду інформації як технічного і військового, так і соціально-економічного характеру. Також ФСБ активно працює з нашими дипломатами.

Поки що (як мінімум, у відкритих джерелах) немає інформації про затриманих агентів або співробітників СЗР РФ в Україні, але час від часу контррозвідка США і країн ЄС розкриває як окремих агентів СЗР, так і цілі мережі. Так, наприклад, в 2010 році була виявлена ​​велика мережа агентів-нелегалів СЗР РФ у США, багато в чому завдяки втечі полковника Потєєва. Завдяки йому ж порівняно недавно був розсекречений співробітник СВР РФ в Іспанії, а також затримані співробітники СЗР спецслужбами Португалії.

Загальнополітична і медійна тусовка

Цю категорію людей не можна однозначно прив’язати до тієї чи іншої розвідувальної структурі РФ, але і вони вносять свою лепту в бардак. Крім відомих представників «Опозиційного блоку» (типу Юрія Бойка), можна відзначити керівника медіа-холдингу «Вести», громадянську дружину екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка Ольгу Семченко, а також екс-головного редактора газети «Вечірній Київ», ідеолога і піар -менеджера Сергія Арбузова Романа Кострицю – обидва зараз переховуються в РФ. Як тут не згадати Вадима Рабиновича (нардеп від OBi) з його каналом «NewsOne» і його «колегу» Євгена Мураєва (OBi) і багатостраждальний «112 канал».

РПЦ / УПЦ МП

Щоб зрозуміти глибину пекла і використання Церкви спочатку спецслужбами СРСР, а пізніше – і РФ, варто прочитати книгу Костянтина Преображенського «КДБ в російської еміграції», де дуже добре розписано, як КДБ розбещував і руйнував «білу еміграцію», а також використовував РПЦ для побудови агентурних мереж і мереж впливу в Європі і США. Підсумком такої «роботи» став Акт про канонічному спілкуванні, що оформляє об’єднання Російської православної церкви (РПЦ) і Російської православної церкви за кордоном (РПЦЗ).

Читайте також  Молода українка від коронавірусу померла у Великобританії (деталі)

Якщо говорити про діяльність РПЦ в Україні руками УПЦ МП, то тут можна згадати як про «спливаючих» час від часу новинах про агітацію УПЦ МП за ПР («Московський патріарх вже почав агітувати за Януковича», «В Одесі церква УПЦ МП агітує за кандидатів в депутати », «ОПОРА зафіксувала на відео агітацію кандидата від ПР у церкві»), так і про підтримку РПЦ і УПЦ МП терористів, які окупували ОРДЛО («на чиєму боці українські церкви в ДНР/ЛНР?», «братовбивчу війну на сході України благословив російський патріарх Кирило» (дуже важливий факт: Стрєлков-Гіркін був у делегації РПЦ),« Священик РПЦ на кілька тижнів заборонений в служінні за благословення росіян на війну проти України»). Крім цього, УПЦ МП і РПЦ синхронно говорять про «утиски росіян в Україні», неортодоксальності УПЦ КП, а також, майже не ховаючись, підтримують терористів («В Іспанії парафія РПЦ прикриває дезертирів з України, а асоціація “Схід-Солідарність-Донбас” хоче бути “голосом жертв українського конфлікту”», «У Почаївській Лаврі продають книги про “Новоросію” і ядерну міць России»).

Окремо хочу відзначити приїзд Стрєлкова-Гіркін у складі делегації РПЦ на чолі з патріархом Кирилом з Афона до Сімферополя 30 січня 2014 року. Просто вдумайтеся в той факт, що серед священиків був співробітник розвідслужби під прикриттям. З одного боку, кричущий факт, з іншого – якщо зрозуміти, що РПЦ – філія КДБ/ФБС/ГРУ і під мантіями священиків, які несуть Слово Боже в маси, ховаються люди в погонах, і що вся система державного управління Росії зрослася зі спецслужбами, то стає трохи сумно. Хоча нам-то, в Україні не варто сумувати, а виганяти цю нечисть стусанами під зад. І чим швидше, тим краще. Для всіх. Нагадаю про книгу Преображенського «КДБ в російської еміграції». Там, до речі, дуже непогано розкриті «білі плями» в біографії священиків РПЦ.

Читайте також  Українця знайшли мертвим після сходження лавини у горах Грузії

Крім цього, важливу роль відіграють священики УПЦ МП у «сірій» зоні і на окупованих територіях ОРДЛО, де вони проводять служіння, благословляючи терористичні бандформування і накладаючи анафему на Україну. Доходить до того, що храми і церкви УПЦ МП використовуються як вогневі точки, і будь-яка «ответка» фіксується ОБСЄ і місцевими як «варварське знищення російських святинь».

Як епілог не говоритиму зайвий раз про «п’яту колону», розводити «полювання на відьом» і зайву істерію, але нагадаю: не дивлячись на видиме затишя в зоні АТО і загострення ситуації всередині країни, потрібно зберігати холодний розум і не вестися ні на провокації ,ні на солодкі промови.

Зберігайте спокій та чистіть кулемет.

За матеріалами: http://petrimazepa.com/terrorface.html

 

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: