Прикарпатський нардеп назвав справедливу ціну на газ для українців

Реальна ціна на газ українського видобутку має складати не більше 2900 гривень за тисячу кубометрів, а не 6879 гривень, як це відбувається зараз.

derevjanko-nazvav-spravedliv_1255_s6

Про це заявив народний депутат від партії “ВОЛЯ” Юрій Дерев”янко під час брифінгу у Верховній Раді 14 липня.

 

У кожній 1000 грн., яку ви сплачувати за газ, закладено 580 гривень необґрунтованої корупційної ренти“, — звернувся Дерев’янко до українців.

 

За його словами, корупційна рента складає 3980 грн з ПДВ за кожні 1000 м3; або 79,2 млрд грн на рік; або 58,6% корупційної ренти від оплати за газ; або 586 грн з кожної сплаченої 1000 грн за газ.

 

Кожного з нас: починаючи від немовляти, дитини, підлітка, дорослої людини, пенсіонера щомісяця будуть обкрадати не менше ніж на 150 гривень“, — запевнив він.

 

За словами Дерев’янка, таким чином з українців збирається данина у розмірі 80 мільярдів гривень на рік, з яких тільки 13 млрд підуть в бюджет.

 

Всі інші гроші підуть в кишені очільників держави, які організували цю корупційну схему. А саме — Президенту Порошенку,  Яценюку, його оточенню, а також всім олігархам, завдяки яким ця схема сьогодні функціонує“, — підкреслив парламентар.

 

Він нагадав, що в п’ятницю буде останній день сесії, і більшість депутатів ймовірно роз’їдуться на канікули, в той час як звичайних людей з осені чекатиме “подарунок” — платіжки по 3200 грн.

 

Дерев’янко повідомив, що партія “ВОЛЯ” проаналізували всі цифри, які стосуються газу.

 

Ціна встановлена неконституційним органом — НКРЕКП — є 6879 гривень за тисячу кубометрів, а реально вона має бути на український газ — не більше 2900 гривень“, — заявив депутат.

 

Читайте також  Що пов’язує прикарпатських нардепів Шевченків, “праву руку Коломойського” та депортованих робітників з Австрії?

За його підрахунками, державні підприємства при такій ціні мали б мати не менше 40% рентабельності, а компанії приватного сектору — 100 — 110%. Однак, уряд цим шляхом не пішов.

 

За словами Дерев’янка, приватні компанії, які за 2015 рік видобули 7,4 млрд кубометрів газу, належать: Ахметову, Коломойському, Боголюбову, Пінчуку, Авакову, Новінському, Онищенку, Фірташу, Бойко та Іванющенко.

 

Дерев’янко заявив, що “ВОЛЯ” пропонує піти одним з двох шляхів:1. Мати одну ціну на імпортний і український газ, яка має складати близько 5000 грн.2. Або мати окремі дві ціни: імпортного газу 6879 грн — для промисловості та 2900 грн — для українців.

 

Також Дерев”янко нагадав, що вимоги партії “ВОЛІ” полягають в наступному:

– створення ТСК аби зрозуміти, які суми входять у тариф та виробити справедливу і адекватну ціну.

— спрямувати газ українського видобутку на потреби населення.

– ліквідувати незаконну структуру — НКРЕКП.

— створити новий незалежний орган, який встановлюватиме тарифи, і який буде формуватися парламентом, а не одноосібно президентом.

 

Нагадаємо, політична партія “ВОЛЯ” координує свої дії щодо боротьби проти підвищення тарифів та узурпації влади Президентом України з іншими демократичними силами в парламенті. Вони розпочали безстрокове блокування парламенту до виконання їхніх вимог.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.