У Франківську шукають 4 мільйони гривень на ремонт комп’ютерного томографа

Сьогодні, 20 липня, відбувається засідання постійної комісії Івано-Франківської обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики.
magnitno-rezonasnij-tomograph
Голова комісії Манолій Піцуряк проінформував, що до обласної ради надійшло звернення від керівництва обласної клінічної лікарні з приводу комп’ютерного томографа, що вийшов з ладу.

Необхідно близько 4 мільйонів гривень на ремонт генератора і трубки, повідомив голова комісії.

До слова, в області це єдиний комп’ютерний томограф, за допомогою якого містяни можуть отримати безоплатне високо інформативне обстеження, що дає за короткий час оцінити стан більшості органів людини. Ця діагностика допомагає лікарям поставити правильний діагноз і призначити необхідне та своєчасне лікування.

Комп’ютерні томограми внутрішніх органів, кісток, м’яких тканин і кровоносних судин забезпечують більшу чіткість і детальність, ніж звичайні рентгенівські дослідження.

В зв’язку з цим сьогодні комісія погодила доручити департаменту фінансів та департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА відшукати ці кошти, забезпечити ремонт томографа та вирішити це питання по суті.

Наразі генератор позичили з Києва на обмежений термін.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.