У Польщі кажуть, що знайшли документи УПА з вказівками вбивати жінок і дітей

У польському Хохлові Грубешівського повіту знайдено тубус з документами УПА, в якому серед іншого є вказівки захисту українського населення перед польськими бандитами і інструкції за потреби вбивати жінок і дітей.У вівторок документи показав люблінський відділ Інституту національної пам’яті Польщі.

0d5a7f2-1

1706379-2

Тубус з документами було відкопано під старим горіхом у зв’язку з будівельними роботами у березні цього року.

Особа, яка знайшла документи, передала їх поліції, а потім Інституту національної пам’яті. Звідти документи вислали до Варшави для реставрації.
“Частина знайдених інструкцій пояснює, на чому має базуватися нещадність проти поляків, і що, в разі необхідності, треба вбивати жінок і дітей” – зазначає видання. Крім того, серед документів знайдено вже відомий історикам фрагмент з вказівками українським чоловікам і жінкам вбивати польських чоловіків і дружин.
В тубусі було знайдено листівки, які можна було прибити до дверей будинку або направити до збройних частин. У деяких з них є інструкції, як поводитися в лісі, в чому полягає діяльність солдатів, як “захищати місцеве українське населення перед польськими бандитами”.”Все вказує на те, що документи належали Українській повстанській армії” – сказав прокурор люблінського відділу ІНП Даріуш Антоняк.

Слідчі ІПН повідомили, що хочуть опитати людей або їх родичів чи сусідів, чиї прізвища загадуються у документах.

Слід зазначити, що частина документів, оприлюднених польським виданням, належить до дитячої літератури.

702269d-3
Нагадаємо, Сейм Польщі проголосував за резолюцію “Про встановлення 11 липня Днем пам’яті поляків, жертв геноциду, вчиненого ОУН-УПА”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.