18 маленьких речей, які пора починати робити, щоб через 10 років бути попереду всіх

Приступаємо!

Ось 18 речей, до реалізації яких вам потрібно приступити прямо зараз. І тоді років через 10 ви опинитеся попереду всіх своїх однолітків!

3849-1-756x425

1. Дружіть з різноманітними людьми. Чи не ізолюйте своє світосприйняття, спілкуючись лише з собі подібними.

2. Читайте. Знаєте, як багато людей взагалі нічого не читає, крім пари рядків з новинної статті? Дуже мало! Знаєте, чому це важливо? Тому що книга, яку ви прочитали за кілька днів, здатна змінити ваше мислення на багато десятків років.

3. Не бійтеся ставити себе під сумнів. Тільки закомплексовані люди бояться цього і в результаті застрягають на місці.

4. Будьте готові жити так, як інші не хочуть, щоб потім жити так, як інші не можуть.

5. Навчіться готувати страви, які любите більше, ніж доставку за викликом.

6. Навчіться розраховувати гроші так, щоб відчувати себе відповідальним і вільним, а не обмеженим.

7. Кожен місяць відкладайте потрошку грошей, скільки можете собі дозволити (і не хвилюйтеся, якщо сума іноді виходить менше). Складний відсоток – штука корисна.

8. Візьміть підробіток виключно заради цього ощадного рахунку. Це буде утомливо деякий час, але в підсумку ви знайдете нові знання і комфорт, який дарує фінансова підстраховка.

9. Привчіть себе до здорової болю – такою, що є результатом багатогодинної роботи або терплячого рішення однієї складної задачі, поки вона не буде вирішена повністю. Чим більше ви будете направляти свій біль на що-небудь продуктивне, тим менше у вас буде часу лінуватися.

10. Не соромтеся визнавати свої помилки. В цьому немає нічого поганого. Погано – це робити помилки, а потім не виправляти їх через надмірну гордості.

Читайте також  Коли Марія прийшла з хвoрим сином в полiклiніку, слова пeдiатра зачeпили її найбільше

11. Приберіть простір навколо себе і навчіться зупинятися, коли вам вистачає речей. Ви що, справді хочете витратити наступні десять років на накопичення речей? Ні, не хочете. Уявіть собі, на що можна було б витратити ці гроші, час і зусилля.

12. Купуйте в кредит тільки те, про що не забудете через три місяці. Якщо ви бачите заборгованість, але не пам’ятаєте, на що витратили гроші, значить, воно того не варто.

13. Розберіться в собі. Складіть списки того, що вам подобається і не подобається; що ви цінуєте і не цінуєте; що ви вмієте і не вмієте. Намагайтеся отримати уявлення про те, ким ви є насправді, але будьте готові, що з часом воно може змінитися.

14. Задумайтесь про своє життя і запитайте себе, що мотивує вас в першу чергу. Виробіть продумане ставлення до життя: то, як ви пояснюєте свої минулі вчинки, ляже в основу вашої життєвої позиції в майбутньому.

15. Якщо вже й вибирати щось одне, то вибирайте щоденний режим дій, які з часом приведуть вас до бажаної мети.

16. Робіть свідомо. Ходіть на побачення свідомо. Працюйте свідомо. Не дозволяйте своєму житті бути ланцюжком бездумних випадкових реакцій, які свого часу здавалися природними, але в підсумку ні до чого не привели.

17. Ставтеся до себе так само серйозно, як ви хочете, щоб ставився до вас світ. Ведіть себе відповідним чином.

18. Зупиняйтеся і починайте з нуля стільки раз, скільки буде потрібно. Напартачив несоромно, а от знати, що можеш домогтися більшого, але при цьому боятися щось змінити, викличе у вас ненависть до самого себе.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.