Як виховати щасливу дитину: шість порад від гарвардських психологів

Багато батьків вже втомилися слухати про те, що сучасні технології псують їх дітей.

З усіх сайтів на них ллються потоки інформації про новітні методи і стратегії по вихованню в цифровому столітті. 

simya_ukrtvir.info_

Однак, як далеко не зайшов би прогрес, є кілька перевірених часом простих істин, які допоможуть виростити повноцінну, добру, впевнену в собі і психічно здорову дитину.

Ділимося з вами шістьма мудрими і такими простими порадами гарвардських вчених по вихованню дітей.

1. Проводьте час зі своїми дітьми

1

Це основа всього. Регулярно проводити час з дітьми, цікавитися їхніми справами і проблемами, а головне – уважно слухати їх відповіді. Ви не тільки дізнаєтеся про індивідуальні особливості вашої дитини, але і покажете їй, як потрібно проявляти турботу про іншу людину.

2. Завжди говоріть дитині, що вона означає для вас

2

Згідно з дослідженнями психологів багато дітей не знають, що вони найголовніше, що є в житті батьків. Їм просто потрібно почути ці слова. Тому не забувайте частіше говорити їх дітям – так вони будуть відчувати себе впевненіше.

3. Покажіть, як вирішувати проблеми, а не тікати від них

484762117

Наприклад, якщо дитина вирішила кинути футбол, попросіть її пояснити, чому саме вона хоче це зробити і які зобов’язання у неї є перед командою (спільний матч, спільні тренування та інше). Потім, якщо вона все ж таки ухвалить рішення піти, допоможіть їй з цим питанням.

4. Щодня привчайте допомагати і самі будьте вдячні за допомогу

images-cms-image-000014807

Дослідження показало, що люди, які звикли висловлювати подяку, більш схильні до співчуття, легше вибачають, вони щедрі і люблять допомагати. Тому важливо придумати для дитини щоденний список домашніх справ, за які їй необхідно дякувати протягом всього дня. Психологи також рекомендують батькам нагороджувати дітей тільки за винятковий прояв доброти і старанності.

Читайте також  Наталія Могилевська таємно стала матір'ю й вперше показала дітей: чому співачка приховувала двох доньок

5. Допоможіть дитині впоратися з негативними емоціями

maxresdefault-1

Психологи стверджують, що здатність піклуватися пригнічується такими негативними емоціями, як гнів, злість, сором і заздрість. Допомагаючи дітям розпізнати і ці почуття, батьки підштовхують їх до вирішення внутрішнього конфлікту. З подібного самоаналізу почнеться їх довгий шлях до того, щоб стати небайдужими, турботливими людьми. Це також важливо для встановлення розумних рамок їх психологічної безпеки.

6. Покажіть їм, що світ набагато більше, ніж здається

content_deti__econet_ru

Згідно з дослідженнями психологів майже всім дітям цікаве лише вузьке коло їх сім’ї і друзів. Важливо, щоб вони також цікавилися людьми за межами цього кола, які відрізняються від них соціально, культурно і навіть географічно. Ви можете допомогти їм в цьому: навчити бути хорошим слухачем, який вміє поставити себе на місце іншої людини і може відчувати емпатію через зворушливі фільми, фотографії та новини.

У висновку психологи запевняють нас:

Виховання доброзичливої, вихованої, турботливої і морально-етичної дитини – важка праця. Але це саме те, що може зробити кожен з нас. І жодна робота в світі не зрівняється з цією за важливістю і безцінність нагороди.

Fotolia_1972698_Subscription_M

Запам’ятайте це! 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.