Експерти: сексуальному потягу перешкоджає Інтернет

Дослідники провели порівняльний аналіз того, на скільки сучасна молодь сексуально активна в порівнянні з попередніми поколіннями. Як показали дані, Інтернет став причиною зниження інтересу до сексу у молодих людей.

15_43

Проблему і її причини досліджували вчені з університетів США в цій області. 27 тисяч осіб до зрілого віку взяли участь у опитуванні. Висновки вчених змусили задуматися, 15% юнаків, які вже досягли 20-річчя, залишилися незайманими. В середині минулого століття число таких молодих людей було практично в два рази нижчим.

Цей показник, на думку експертів, можна порівняти з початком минулого століття, але з інших причин. Якщо тоді молодь не поспішала вступати у доросле життя через моральні принципи і засади суспільства, то сьогодні причина такого небажання молодих людей – зміна пріоритетів. Просто нинішнє покоління мало цікавить сексуальне життя. Ще однією причиною відмови від статевих зв’язків став страх перед венеричними хворобами.

Олексій Лисенко, відомий сексолог, солідарний із зарубіжними колегами, що з часів так званої «сексуальної революції» тенденція необдуманих сексуальних відносин йде по спадаючій лінії. На думку фахівця, «революцію» спровокували доступні контрацептиви, що з’явилися тоді повсюдно. Однак, як показали численні дослідження, засоби захисту не завжди є такими. Вони не дають 100% гарантії захисту від хвороб, що передаються статевим шляхом. Така інформація привела до того, що молодь стала розсудливою в плані сексуального життя до 80-их.

Після появи і поширення доступу до Інтернету (в дев’яностих роках) з’явилася ще одна причина відмови від сексуальних зв’язків – віртуальний секс. Чоловіків і жінок захлеснув вихор різноманітних методів віртуального задоволення. Всесвітня павутина дала людям безпеку, можливість замаскувати свої комплекси або фізичні вади, втілення будь-яких сміливих фантазій.

Читайте також  "Бережіть себе, бо ховати вас в таку погоду, приємного мало": священник підірвав Мережу постом про негоду

Однак, людям, залежним від віртуального життя, особливо віртуальних сексуальних відносин, слід пам’ятати про небезпеку зіткнення з менш яскравою реальністю. Таку молодь іноді навіть змушують проходити через примусове лікування з повним обмеженням Інтернету.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.