Велика чистка: як замах на Плотницького може дати початок масовим вбивствам та арештам у верхівці бойовиків

Нещодавно українські ЗМІ повідомляли про резонасну подію – на ватажка бойовиків «Луганди» Плотницького було вчинено замах. Під машину головного сєпара підклали вибухівку. Проте, на відміну від своєї свити, сам Плотницький відбувся легкими пораненнями.

У замаху сепаратисти встигли звинуватити українську сторону. А «колега» Плотницького навіть анонсував масову зачистку українцями верхівки терористів. Та чи є в цьому правда?

СБУ та Генштаб синхронно заявили про непричетність до замаху. Заяв досить неоднозначна для пересічного українця (будьмо відверті, всі вже давно чекають ліквідації лідерів сепаратистів українськими спецслужбами), але, скоріш за все, цілком відповідає дійсності.

Так кому ж тоді вигідна смерть Плотницького? Відповідь проста – Кремлю. Рашистському керівництву була вигідна смерть і інших популярних вискочок луганських терористів – Мозгового та Дрьомова.

Ще у 2014 році на підконтрольних бойовикам територіях Донбасу панувала «махновщина» – кожен ватажок контролював певну територію і, по суті, нікому не підпорядковувався. Власне, саме тому й українська армія так легко звільняла місто за містом, аж поки в ситуацію не втрутилася російська армія. Але це вже зовсім інша історія.

Мордору було важко торгуватися за міжнародні дивіденди, маючи на Донбасі непідконтрольних елементів. Саме тоді російські спецслужби почали поступову чистку в угрупованнях «ДНР» – «ЛНР». Тепер Путлер намагається «впихнути» окуповані території назад в Україну на вигідних йому умовах. А Плотницький та Захарченко своєю одіозною поведінкою перешкоджають його планам.

Звісно, навряд Україна погодиться повернути Донбас на російських умовах. Але замах на Плотницького є лише початком. Вже згодом російські спецслужби почнуть відсторонення «неугодних» сепаратистів та заміну їх на потрібних Кремлю «особистостей».

За матеріалами: http://www.pravda.com.ua, http://www.radiosvoboda.org, http://tsn.ua

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: