Чому Росія виходить із Мінського процесу? Пояснює О. Пономарь

Відомий блогер Олег Пономарь вважає, що Росія не бачить сенсу в Мінських переговорах, тому що її у Варшаві звідти і так виключили.

45c3fb566e540de27b6b510c69dac11f

Тому що на зміну Нормандському формату прийшов формат G-5+U (США, Великобританія, Німеччина, Франція, Італія і Україна), тому що замість Мінська-2 Нулланд і Сурков узгодили план виходу Росії з Донбасу (11 пунктів або Мінськ-3).

За словами Пономаря, далі вже перемовини вести просто немає для чого – все давно переговорено і перетерто в борошно мільйон разів.

«І Росія і Захід знають, що жодна вимога Росії виконана не буде – про Крим ніхто не забуде, позаблоковий статус України і особливий статус Донбасу в Конституції закріплені не будуть. Так про що ще перемовлятися?», – задається питанням блогер.

Росія може або виконувати умови і тоді мати надію на послаблення санкцій або не виконувати і тоді отримає нові санкції. Мінськ-1, 2 потрібні були, щоб виграти час і за допомогою Заходу створити нову українську армію, яка буде готова до найжорсткішого сценарію. А також для того, щоб мати санкційну пастку для Росії.

«А зараз все просто – направо підеш… Наліво підеш… Прямо підеш – кісток не збереш», – резюмував Пономарь.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.