У Франківську директорів шкіл хочуть брати на роботу за контрактом

16 серпня під час засідання постійної депутатської комісії Івано-Франківської міської ради з питань гуманітарної політики розглянули проект рішення Про затвердження «Положення про порядок призначення на посаду керівників навчальних закладів».

images_2_1_1_1_1_1_1_1_1_1_1_1_1_1_1_1_1_1_1_1_1_1_1_1_1_1_1_1_1_1_1_1_1_1_1_1_1_1_1_1_1_1_1-890x395

Директор департаменту освіти та науки Ігор Смаль зазначив, що у місті активно продовжується процес переходу на контрактну форму працевлаштування. Це має важливе значення для упорядкування трудових рішень. Саме це передбачено положенням. Спочатку має відбутися конкурс. Людина, яку оберуть члени спеціально створеної комісії, має підписати контракт.

«Вчитель отримає важливий інструмент впливу на керівника закладу», – додав освітянин.

Однак ця ініціатива викликала дискусію на комісі, інформує кореспондент “Галки” з місця події. Присутній представник профспілки зазначив, що міська рада не має права вводити обов’язкову форму контракту. Треба дочекатися відповідної постанови Кабінету Міністрів.

«Профспілка не проти контракту, а за те, щоб рішення приймали у межах закону», – сказала активістка профспілки.

Тож комісія даний проект рішення наразі не підтримала. З п’яти членів комісії присутніх було троє, тільки голова комісії Мар’яна Продан голосувала «за».

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.