У таборі на Прикарпатті потруїлися діти

П’ятеро дітей віком до 15 років госпіталізовано до Івано-Франківської інфекційної лікарні.

Про це інформує прес-служба СЕС в області. Як зазначено, 21 серпня до санстанції надійшло екстрене повідомлення  з   Галицького відділу екстреної швидкої медичної допомоги про спалах гострого гастроентероколіту в дитячому літньому оздоровчому комплексі “Сокіл”, с.Сокіл Галицького району, Івано-Франківської області.

5c642ec854a6a92a56d7_95158

Цього дня Галицьким відділом екстреної швидкої медичної допомоги КЗ”ІФОЦЕМД та МК” госпіталізовано в обласну клінічну інфекційну лікарню м.Івано-Франківська 6 осіб, з них 5 дітей до 15 років. Постраждалі вважають себе хворими з 20 серпня проте за медичною допомогою звернулись на наступний день. У всіх хворих попередній діагноз «гострий гастроентероколіт». Стан хворих розцінюється як задовільний, середнього ступеня важкості. Хворі скаржаться на загальну слабкість, підвищення температури тіла до 37,6-37,8 С, пронос 1-2 рази на добу, нудота, кількаразова блювота, болі в животі.

21.08.2016 року фахівцями Рогатинського міськрайонного відділу Державної установи «Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України» проведено епідрозслідування спалаху гострої кишкової інфекції.

Спільно з медичною службою  Галицької  центральної районної лікарні проведено  опитування  та огляд інших дітей. За контактними ведеться медичне спостереження.

На об`єкті виникнення спалаху працівниками відділення дезінфектології Рогатинського міськрайонного відділу ДУ «Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України» проведено заключну дезінфекцію.

Взято:

– змивів на патогенну флору — 20

– змивів на БГКП – 20

– води питної  на бакдослідження — 1

– вода питна на хімдослідження  – 1

– продуктів харчування на бакдослідження — 16

– обстежено на кишкові інфекції — 23 контактних, з них 21 дитина;

– проведено раптове обстеження працівників харчоблоку — 10 осіб

– взято 10 змивів на БГКП для контролю якості заключної дезінфекції.

–  в  7 куренях та на харчоблоці проведено бесіди з питань профілактики харчових отруєнь.

Читайте також  Хто міг отруїти Абрамовича? Західні розслідувачі повідомили про отруєння трьох учасників перемовин між Україною та росією

Заходи щодо локалізації та ліквідації спалаху гострої кишкової інфекції тривають.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.