З Google Chrome повністю приберуть додатки

Користувачів браузера Chrome від компанії Google чекають великі зміни. Вже до кінця цього року HTML5 повністю замінить Flash.

eef2f15Ця зміна має спричинити за собою збільшення продуктивності і зменшення споживання енергії браузера. Також Google працює над інтеграцією з цифровим асистентом Google Now і впровадженням Progressive Web Apps. Ще однією зміною стало те, що Google збирається поступово відмовитися від додатків в Chrome, які зараз доступні через Chrome Web Store.

У Chrome Web Store на сьогоднішній день більшість представлених “додатків” в дійсності є посиланнями на веб-сайти або веб-додатки. Google дозволяє додавання в магазин таких додатків-закладок поряд з повноцінними “пакетними додатками”, які засновані на веб-програмах, але розміщуються на самому комп’ютері та пропонують куди більше можливостей.

За даними Google, такі “пакетні додатки” на Windows, Mac і Linux активно використовує всього 1% користувачів Chrome, тому і було прийнято рішення позбутися від них.

З кінця 2016 року нові додатки для Chrome будуть доступні тільки для Chrome OS, а на Windows, Mac і Linux продовжать працювати існуючі; у другій половині 2017 року магазин Chrome Web Store перестане відображатися на Windows, Mac і Linux; з початку 2018 року додатки для Chrome більше не будуть доступні для завантаження на Windows, Mac і Linux.

Варто зазначити, що ці зміни не зачіпають роботу розширень для Chrome.

Нагадаємо, з четвертого кварталу цього року браузер Chrome за замовчуванням буде використовувати HTML5, а вже в наступному році системні адміністратори і зовсім зможуть блокувати роботу Flash в Chrome.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.