Через сильні зливи на Прикарпатті потічок відрізав від цивілізації село

На Івано-Франківщині через зливи потічок наробив чимало лиха.

zt_Picture_file_path_9397

За повідомленням УНС ІФ ОДА, внаслідок сильних опадів дощу, які спостерігались в с. Голошина Верховинського району, водами місцевого потічка «Сухий», підтоплено господарські будівлі місцевих жителів.

В селі Голошина проживає 440 жителів, відстань до смт. Верховина 54 км.

В зв’язку з сильними опадами відбулось формування активних стічних потоків, що призвело до різкого підйому рівня води в місцевих потічках та р. Чорний Черемош. В зв’язку з чим, на автомобільній дорозі загального користування Гринява – Голошина зруйновано 0,6 км та розмито 0,6 км. дорожнього полотна, замулено близько 2 км. кюветів. На дорогу місцевого значення, при в’їзді до с. Голошина відбувся зсув 3-х селевих потоків довжиною 8, 15 та 30 м., загальним об’ємом близько 1400 м.куб., який зберігає активність. В с. Голошина було підтоплено та замулено 11 будівель (3 житлових та 8 господарських), 5 присадибних ділянок“, – йдеться в повідомленні.

 

Станом на 10.00 23 серпня вода самостійно зійшла з підтоплених будівель та увійшла в русло місцевого потічка. Жертв та потерпілих немає, збитки встановлюються. Проїзд дорогою до населеного пункту можливий технікою підвищеної прохідності.

 

Силами Верховинського ДЕД 5 чол., 3 од. техніки вживаються заходи з розчищення дорожнього полотна та відновлення проїзду до населеного пункту. До місця надзвичайної події виїжджала МОГ Верховинської РДА та Верховинського РВ УДСНС в області“, – прокоментували в управлінні.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.