Стали відомі подробиці обстрілу кортежу львівського бізнесмена

На виїзді зі Старого Села близько 10:30 обстріляли кортеж львівського бізнесмена Богдана Копитка. Під автомобілем Mercedes, яким їхала його охорона, спрацював вибуховий пристрій, приведений в дію дистанційно, після чого авто обстріляли з автоматичної зброї. За неофіційною інформацією, планували замах саме на бізнесмена, однак помилились автомобілем. Копитко їхав такою самою машиною, але четвертою у колоні. Кортеж складався з чотирьох машин і квадроцикла, який їхав попереду.

1402034

Внаслідок вибуху троє охоронців загинули, четвертий у задовільному стані, з ним працюють слідчі. За словами поліції, спрацювала вибухівка.

 

«Ймовірно, вибухівка була захована під асфальтом. Також на місці знайшли гранатомет, патрони і магазини від автомату», ― розповів т.в.о. поліції Львівщини Дмитро Загарія.

Mercedes також обстрілювали, ймовірно, з лісопосадки. В селі ж розповідають, що чули потужний вибух.

Богдан Копитко ― власник компанії «Львівський холодокомбінат». Також у 1990-х відомий кримінальний авторитет. Тому цей замах уже називають кримінальними розбірками.

Батьки ж Копитка розповіли журналістам, що їхній син зараз у безпеці.

«З ним все нормально. Але я як то почула, аж ноги підкосились. Богдан їздив з охороною, тому що таких як він не люблять. В 90-х, може, він і мав якісь кримінальні зв’язки, але зараз то вже не в його стилі», ― розповіла мама бізнесмена.

Сам Богдан Копитко із кортежем, ймовірно, прямував до свого будинку у Старому Селі. Зараз там нікого немає, однак журналісти зустріли на місці адвоката компанії «Львівський холодокомбінат» Наталію Барбадин-Дунець, яка розповіла, що Копитко не буде давати жодних коментарів.

«Це його приватна справа. Чого ви вмішуєтесь в приватне життя людини. Ми самі нічого не знаємо», ― обурилась адвокат.

Наразі тривають слідчі дії. В поліції відкрили кримінальну справу за статтею «умисне вбивство».

Читайте також  Названо ціни на газ до кінця літа: скільки коштуватиме в Україні

Однією з причин замаху на Богдана Копитка, відомого львівського бізнесмена з кримінальним минулим, може бути конфлікт навколо скандального будівництва багатоповерхівки на вул. Варшавська-Соснова. Про це ZAXID.NET стало відомо зі слів поінформованого джерела у правоохоронних органах.

Скандальне будівництво ЖК «Оранж» на розі вул. Варшавська-Соснова у Львові безпосередньо пов’язане з інтересами Богдана Копитка. Його син – Юрій Копитко – є співзасновником ТОВ «Юридична компанія «Барокко» разом з Наталією Барбадин-Дунець, яка часто фігурує у ЗМІ як офіційний представник компанії-забудовника ЖК «Оранж». Наталія Барбадин-Дунець також є акціонером ПАТ «Львівський холодокомбінат», контрольним пакетом акцій якого володіє Богдан Копитко.

Нагадаємо, що конфлікт навколо будівництва ЖК «Оранж» супроводжується протистоянням і періодичними сутичками між мешканцями навколишніх будинків і представниками рівненського охоронного агентства. В ніч на 18 серпня на подвір’я приватного будинку Руслана Козака, одного з активістів, що протистоять забудові, невідомі кинули бойову гранату. Сам Козак назвав це спробою залякування, хоча представники «Львівоблагропромбуду», компанії-забудовника ЖК «Оранж» відкидають такі звинувачення.

У львівській мерії це будівництво вважають незаконним, а на початку серпня Господарський суд Львівської області зобов’язав забудовника повернути місту цю ділянку. Однак будівельні роботи на Варшавській-Сосновій тривають.

19 серпня автомобільний кортеж Богдана Копитка обстріляли з автоматів у селі під Львовом, а один з автомобілів підірвався на вибухівці, закладеній, за непідтвердженою інформацією, у дорожнє полотно. Внаслідок підриву автомобіля і автоматного обстрілу загинули троє людей, сам Богдан Копитко не постраждав.

Речник МВС Артем Шевченко, коментуючи обставини замаху, назвав раніше судимого Богдана Копитка «особою доволі відомою у вузьких кримінальних колах Львівщини».

За однією з версій, Богдан Копитко входив свого часу до київського угруповання кримінального авторитета «Киселя-молодшого», яке займалося продажем наркотиків. Сам Богдан Копитко начебто відповідав за контакти на кордоні. Деякий час Копитко працював із іншим відомим львівським авторитетом «Рокеро» (Микола Лозинський), який торгував нафтопродуктами. Однак «Рокеро» вигнав Копитка з бінесу після того, як запідозрив, що той торгує без його відома.

Читайте також  У Франківську з прилавка магазину вкрали 5iPhone.

Богдан Копитко також намагався встановити контроль над центральним ринком у Івано-Франківську. У 2007 році виконком Івано-Франківська навіть передав ринок в оренду ТзОВ «Горгани», співласниками якого були Володимир Олійник та Богдан Копитко. Однак це рішення скасував суд, а через деякий час внаслідок у ході кримінальних розбірок у Надвірній застрелили партнера Копитка Володимира Олійника.

Існував також зв’язок між Богданом Копитком та львівським кримінальним авторитетом «Смітом» (Роман Павлов). Начебто саме «Сміт» зробив Копитка одним із власників «Львівського холодокомбінату». Самого «Сміта» вбили у 2004 році у Винниках.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.