Франківські податківці викрили незаконну схему ввезення в Україну елітних автомобілів

Працівники податкової міліції Івано-Франківської області викрили незаконну схему ввезення на територію України елітних автомобілів.  Виявили ухиляння від сплати 3,8 мільйона гривень податків.

atomob2

Про це написав на своїй фейсбук-сторінці Сергій Білан, заступник голови Державної фіскальної служби.

За його словами, у рамках кримінального провадження  було встановлено, що керівники двох приватних підприємств  ухилилися від сплати податкових та митних платежів на суму майже 3,8 мільйона гривень. Це сталося за попередньою змовою групою осіб, шляхом використання підконтрольних підприємств і підставних осіб в ході ввезення на митну територію України вживаних елітних автомобілів.

“В результаті проведених восьми обшуків в ряді областей було виявлено та вилучено 370 тисяч гривень і 5,7 тисячі доларів США, 11 електромобілів, 57 експертних висновків з додатками, печатки, а також вантажні митні декларації, інвойси та сертифікати.

Крім того, на митному посту «Коломия» Івано-Франківської митниці припинено митні процедури щодо семи транспортних засобів для проведення слідчих дій.

Розслідування кримінального провадження триває”, – йдеться у дописі Білана.

У прес-службі Головного управління ДФС в Івано-Франківській області повідомили, що мова йде про авто, які ввозилися на територіюУкраїни у 2014 та 2015 роках. Порушення виявили під час перевірки: були занижені податкові надходження через заниження митної вартості автомобілів.

nakrili

avtomob

dtp-1_ab58a

elektrokari

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.