З 2017 року Польща вводить нові правила працевлаштування для українців

На сьогодні заяви не реєструють на центральному рівні, а це ускладнює їх перевірку

70133-765x510

Починаючи з наступного року, змінюються правила працевлаштування українців у Польщі – замість заяв працедавців будуть дозволи міських органів, передає “Польське радіо”.

“Замість заяв працедавців про намір доручити виконання роботи іноземцю (пол. Oswadczenie o zamiazre powierzenia pracy cudzoziemcowi) будуть діяти дозволи (Zezwolenie na prace dla cudzoziemcow), що видаватимуть районні бюро праці (пол. Powiatowy Urzad Pracy)”, – мовиться у повідомленні.

Голова Польсько-української господарчої палати Яцек Пєхота пояснює, що нинішні проблеми пов’язані з тим, що через бажання спростити процедуру працевлаштування сусідів з-за східного кордону у Польщі діють надмірні спрощення. За його словами, заяви не реєструють на центральному рівні, а це ускладнює їх перевірку.

Він наголошує, що є працедавці, котрі подають значно більше заяв, аніж вони у змозі найняти робітників. Відтак частина документів потрапляє на чорний ринок.

Крім того, Пєхота вважає, що ця проблема вже незабаром зникне. З 2017 року заяви замінять на дозволи, що видаватимуть бюро праці. Їх видаватимуть автоматично, але завдяки реєстрації, їхню вірогідність буде простіше перевірити.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.